ΑρχικήΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑΚοινά πρότυπα υγιεινής (μάσκα, social distancing) στις αερομεταφορές θεσπίζει η ΕΕ

Κοινά πρότυπα υγιεινής (μάσκα, social distancing) στις αερομεταφορές θεσπίζει η ΕΕ

Στην υιοθέτηση κοινών προτύπων υγιεινής, όπως το social distancing και η χρήση μάσκας σε αεροδρόμια και αεροπλάνα, συμφώνησαν τα κράτη-μέλη της ΕΕ, ώστε να περιοριστεί η διασπορά του κορωνοϊού, δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Μεταφορών Andreas Scheuer.

Μιλώντας σε ευρωπαϊκό συνέδριο αερομεταφορών, ο Γερμανός υπουργός δήλωσε χαρούμενος που «η γερμανική πρόταση έγινε δεκτή από τους συναδέλφους μου σε ευρωπαϊκό επίπεδο και που μπορέσαμε να συμφωνήσουμε σε αυτά τα κοινά πρότυπα».

Τα συμφωνηθέντα μέτρα περιλαμβάνουν τη χρήση καλύμματος σε στόμα και μύτη για επιβάτες ηλικίας από 6 ετών και πάνω, καθώς και κοινωνική απόσταση στα αεροδρόμια κατά τον έλεγχο ασφαλείας και το check-in.

Επίσης, αποφασίστηκε η ύπαρξη υψηλού ποσοστού καθαρού αέρα στα αεροπλάνα, ενώ οι πληροφορίες θα πρέπει να είναι διαθέσιμες σε πολλές γλώσσες.

Ωστόσο, οι αεροπορικές απαλλάσσονται από την υποχρέωση το μεσαίο κάθισμα στα αεροσκάφη να είναι ελεύθερο.

Τα κοινά πρότυπα ικανοποιούν τουλάχιστον ορισμένες από τις απαιτήσεις που υπέβαλαν οι αεροπορικές, καθώς είχε προκληθεί σύγχυση μεταξύ των εταιρειών.

Καταλήγοντας, το γερμανικό υπουργείο Μεταφορών διευκρίνισε ότι η συμφωνία επετεύχθη σε επίπεδο αξιωματούχων, χωρίς να έχει ακόμη εγκριθεί επίσημα από τους υπουργούς των κρατών-μελών της Ένωσης.

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο