ΑρχικήΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑΜετά την EasyJet και τους Ιταλικούς Σιδηροδρόμους, στη λίστα των «μνηστήρων» για την Alitalia και η Delta Airlines

Μετά την EasyJet και τους Ιταλικούς Σιδηροδρόμους, στη λίστα των «μνηστήρων» για την Alitalia και η Delta Airlines

Το ενδιαφέρον τριών «μνηστήρων», δύο από τον αεροπορικό κλάδο και έναν από το σιδηρόδρομο, συγκεντρώνει η υπό εκκαθάριση αεροπορική Alitalia.

Το εν λόγω γεγονός επιβεβαιώνουν και οι διορισμένοι από το ιταλικό κράτος διαχειριστές της αεροπορικής εταιρείας.

Σύμφωνα με τους ίδιους, έχουν παραληφθεί δύο δεσμευτικές προσφορές, μαζί με μία εκδήλωση ενδιαφέροντος, χωρίς ωστόσο να κατονομάζονται οι ενδιαφερόμενοι.

Από την μεριά του, ο υπουργός Οικονομικής Ανάπτυξης και ο αναπληρωτής Πρωθυπουργός Luigi Di Maio δήλωσε ότι «η εύρεση εταίρου θα είναι καθοριστικής σημασίας».

Σε ρεπορτάζ του Bloomberg αναφέρεται ότι, πέραν των EasyJet και Ferrovie dello Stato που από τις αρχές της τρέχουσας εβδομάδας γνωστοποίησαν την πρόθεσή τους για απόκτηση τμημάτων της Alitalia, στη λίστα έρχεται να προστεθεί και η αμερικανική Delta Airlines.

Υπενθυμίζεται ότι, η Alitalia εντάχθηκε σε καθεστώς αναγκαστικής διαχείρισης πέρυσι, όταν οι εργαζόμενοι απέρριψαν το σχέδιο διάσωσης, που τους παρουσιάστηκε και ανάγκασαν την ιταλική κυβέρνηση να αναζητήσει νέο αγοραστή.

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο