ΑρχικήΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑΟι 5 δεσμεύσεις των αεροπορικών εταιρειών: Η διακήρυξη της ΙΑΤΑ για την επανεκκίνηση του κλάδου

Οι 5 δεσμεύσεις των αεροπορικών εταιρειών: Η διακήρυξη της ΙΑΤΑ για την επανεκκίνηση του κλάδου

Οι πτήσεις σταδιακά επανέρχονται, ο αεροπορικός κλάδος – όπως το σύνολο των μεταφορών –  τίθεται προ αυξημένων ευθυνών, καθώς καλείται να εφαρμόσει πιο ενισχυμένα πρωτόκολλα υγιεινής και ασφάλειας.

Της Βάσως Βεγιάζη 

Η Διεθνής Ένωση Αεροπορικών Μεταφορών (IATA) δημοσίευσε χθες τη δέσμευση των διευθυνόντων συμβούλων των αεροπορικών εταιρειών – μελών της σε πέντε αρχές για την «επανένωση» του κόσμου με τις αεροπορικές μεταφορές. Αυτές οι αρχές είναι:Η εικόνα ίσως περιέχει: ουρανός, αεροπλάνο, σύννεφο, φύση και κείμενο

1.Η αεροπορία θα δίνει πάντα προτεραιότητα στην δημόσια υγιεινή και ασφάλεια. Οι αεροπορικές εταιρείες δεσμεύονται να συνεργαστούν με κυβερνήσεις, ιδρύματα και φορείς σε ολόκληρο τον κλάδο για:

-Ενα επιστημονικό καθεστώς βιοασφάλειας που θα διατηρήσει τους επιβάτες και τα πληρώματα ασφαλή, επιτρέποντας παράλληλα αποτελεσματικές λειτουργίες.

Η αεροπορία δεν αποτελεί σημαντική «πηγή» για την εξάπλωση μεταδοτικών ασθενειών, συμπεριλαμβανομένου του COVID-19.

Η εικόνα ίσως περιέχει: ένα ή περισσότερα άτομα, κείμενο που λέει "#COVID19 Five Principles for Re-starting Aviation 37-600/700 37-600 700 Safety On Board Aviation will always put safety and security first Aviation will respond flexibly as the crisis and science evolve 오 IATA"

2.Η αεροπορία θα ανταποκριθεί με ευελιξία, καθώς εξελίσσεται η κρίση και η επιστήμη. . Οι αεροπορικές εταιρείες δεσμεύονται να συνεργαστούν με κυβερνήσεις, ιδρύματα και φορείς σε ολόκληρο τον κλάδο για:

-Νέα επιστήμη και τεχνολογία, καθώς καθίστανται διαθέσιμες, για παράδειγμα, αξιόπιστες, επεκτάσιμες και αποτελεσματικές λύσεις για δοκιμές COVID-19 ή διαβατήρια «ασυλίας».

Τα μέτρα να υποστηρίζονται επιστημονικά, να είναι οικονομικά βιώσιμα και λειτουργικά βιώσιμα και να αφαιρούνται / αντικαθίστανται, όταν δεν είναι πλέον απαραίτητα.

Η εικόνα ίσως περιέχει: φυτό, δέντρο, κείμενο, υπαίθριες δραστηριότητες και φύση

3.Η αεροπορία θα είναι ο βασικός μοχλός της οικονομικής ανάκαμψης: Οι αεροπορικές εταιρείες δεσμεύονται να συνεργαστούν με κυβερνήσεις, ιδρύματα και φορείς σε ολόκληρο τον κλάδο για:

-Αποκατάσταση της ικανότητας που μπορεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της οικονομικής ανάκαμψης το συντομότερο δυνατό.

Οι αεροπορικές μεταφορές θα είναι προσιτές και διαθέσιμες κατά την περίοδο μετά την πανδημία.

Η εικόνα ίσως περιέχει: κείμενο

4.Η αεροπορία θα επιτύχει τους περιβαλλοντικούς της στόχους: Οι αεροπορικές εταιρείες δεσμεύονται να συνεργαστούν με κυβερνήσεις, ιδρύματα και φορείς σε ολόκληρο τον κλάδο για:

-Υλοποιήσιμος ο μακροπρόθεσμος στόχος για μείωση των καθαρών εκπομπών άνθρακα στα μισά επίπεδα του 2005 έως το 2050.

Επιτυχής εφαρμογή του προγράμματος αντιστάθμισης και μείωσης άνθρακα για τη διεθνή αεροπορία (CORSIA).

Η εικόνα ίσως περιέχει: ένα ή περισσότερα άτομα, κείμενο που λέει "#COVID19 Layers of protective measures at Departing airport including: Restricted access to the terminal building Temperature screening at entry points to terminal building Increased use of self-service options for check-in Congestion-reducing boarding priorities 10 IATA"

5.Η αεροπορία θα λειτουργεί σύμφωνα με τα παγκόσμια πρότυπα, τα οποία είναι εναρμονισμένα και αναγνωρίζονται αμοιβαία από τις κυβερνήσεις.

-Καθιέρωση των παγκόσμιων προτύπων που είναι απαραίτητα για μια αποτελεσματική επανέναρξη της αεροπορίας, ιδίως με ισχυρές συνεργασίες με τον Διεθνή Οργανισμό Πολιτικής Αεροπορίας (ICAO) και τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ).

-Διασφάλιση ότι τα συμφωνημένα μέτρα εφαρμόζονται αποτελεσματικά και αναγνωρίζονται αμοιβαία από τις κυβερνήσεις.

Η εικόνα ίσως περιέχει: κείμενο που λέει "#COVID19 Layers of protective measures at Inflight including: Mandatory face coverings and masks Simplified cabin service and pre-packaged catering Reduced congregation of passengers in cabin (e.g. (e.g. queues for washrooms) 10 IATA"

«Η επανεκκίνηση των αεροπορικών μεταφορών είναι σημαντική. Ακόμη και εάν συνεχιστεί η πανδημία, τα θεμέλια για την επανεκκίνηση τίθενται μέσω της στενής συνεργασίας της βιομηχανίας αεροπορικών μεταφορών με τον ICAO, τον ΠΟΥ, μεμονωμένες κυβερνήσεις και άλλα μέρη. Πολλή δουλειά, ωστόσο, απομένει να γίνει.

Με την τήρηση αυτών των αρχών, οι ηγέτες των παγκόσμιων αεροπορικών εταιρειών θα καθοδηγήσουν την ασφαλή, υπεύθυνη και βιώσιμη επανεκκίνηση του ζωτικού οικονομικού μας τομέα. Η πτήση είναι δική μας δουλειά. Και είναι η κοινή ελευθερία όλων », δήλωσε ο Alexandre de Juniac, Γενικός Διευθυντής και Διευθύνων Σύμβουλος της IATA.

Η εικόνα ίσως περιέχει: ένα ή περισσότερα άτομα, κείμενο που λέει "#COVID19 Layers of protective measures at Arrival airport including: Automated procedures for customs and border control Accelerated processing and and baggage reclaim to enable social distancing Health declarations and robust contact tracing 20 IATA"

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο