ΑρχικήΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑΟλοένα και περισσότεροι τουρίστες κατευθύνονται σε Ισπανία – Πορτογαλία, λόγω τρομοκρατίας

Ολοένα και περισσότεροι τουρίστες κατευθύνονται σε Ισπανία – Πορτογαλία, λόγω τρομοκρατίας

Η Αλμουδένα Μαρτίν προσπαθεί να διαχειριστεί την αυξημένη κίνηση που καταγράφεται στα ξενοδοχεία των Καναρίων Νήσων, όπου εργάζεται, καθώς οι κρατήσεις φέτος είναι έως και 20% υψηλότερες, μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις σε άλλες περιοχές της Ευρώπης, με αποτέλεσμα να στρέφουν τους επισκέπτες σε χώρες, όπως η Ισπανία, αναφέρει το πρακτορείο Bloomberg.

«Υπάρχουν πολλές κρατήσεις της τελευταίας στιγμής. Έπρεπε να προσλάβουμε νέο προσωπικό και να αναθεωρήσουμε τον σχεδιασμό μας για το καλοκαίρι για να καλύψουμε τη νέα ζήτηση», δήλωσε η Μαρτίν, η οποία είναι υποδιευθύντρια της εταιρίας Seaside Hotels που διαθέτει δύο πεντάστερα ξενοδοχεία στα νησιά. «Έχουμε επίσης πολλούς πελάτες που έμειναν σε εμάς δύο φορές φέτος, διότι είναι ασφαλής προορισμός».

Μετά τις πολλαπλές επιθέσεις στη Γαλλία και το αποτυχημένο πραξικόπημα στην Τουρκία, η Ισπανία και η Πορτογαλία αναμένουν φέτος ο αριθμός των επισκεπτών να φθάσει σε επίπεδα ρεκόρ καθώς οι τουρίστες αναζητούν τον ήλιο σε προορισμούς που θεωρούνται ασφαλέστεροι. Για την Πορτογαλία, αυτό βοηθά τις προσπάθειες να καθιερωθεί η χώρα ως ταξιδιωτικός προορισμός για όλη τη χρονιά.

«Η Πορτογαλία πάντα εμφανίζεται ως ασφαλής προορισμός», δήλωσε σε συνέντευξη ο υπουργός Οικονομίας Μανουέλ Καλντέιρα Καμπράλ. Ο τουρισμός είναι βασικός πυλώνας και τις δύο οικονομίες – παράγει περίπου το 10% του ΑΕΠ στην Ισπανία και την Πορτογαλία.

Στην Ισπανία, οι αφίξεις σημείωσαν άνοδο κατά 7,4% έως τον Μάιο φέτος, ενώ οι δαπάνες των επισκεπτών αυξήθηκαν κατά 7,8%. Στην ίδια περίοδο, οι διανυκτερεύσεις τουριστών στην Πορτογαλία αυξήθηκαν κατά 13%.

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο