ΑρχικήΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑΠέρασε η «μόδα» των σούπερ τζάμπο; Η Airbus μειώνει την παραγωγή του Α380

Πέρασε η «μόδα» των σούπερ τζάμπο; Η Airbus μειώνει την παραγωγή του Α380

Πέρασε η «μόδα» των σούπερ τζάμπο; Η Airbus πρόκειται να μειώσει, για δεύτερη φορά εφέτος, τα σχέδιά της για την παραγωγή του εμβληματικού A380, ενώ πλέον έχει έρθει αντιμέτωπη με την πιθανότητα να απολέσει έσοδα, από το αεροσκάφος, ξανά το επόμενο έτος, όπως μετέδωσε η Wall Street Journal.

Η κίνηση έρχεται σε μια περίοδο κατά την οποία, τόσο η Airbus, όσο και η μεγαλύτερη αντίπαλός της, η Boeing, δυσκολεύονται να πουλήσουν τα μεγάλα αεροσκάφη με τους τέσσερις κινητήρες.

Η Boeing, επίσης, έχει περιορίσει τα σχέδια παραγωγής για το 747-8, εξαιτίας της μέτριας ζήτησης.

Η Airbus ανακοίνωσε, τον Ιούλιο, ότι θα κατασκευάζει μόνο 12 σκάφη Α380 το χρόνο, ξεκινώντας από το 2018, από 27 αεροσκάφη που παρήγαγε πέρυσι. Η εταιρία σχεδίαζε να κατασκευάσει περίπου 20 τον επόμενο χρόνο.

Ωστόσο ,την Τρίτη, ανακοίνωσε ότι έφτασε σε συμφωνία την Emirates Airline, τον μεγαλύτερο αγοραστή του Α380, αλλά και με την Rolls-Royce Holdings που κατασκευάζει κινητήρες, ώστε να καθυστερήσουν έξι από τις αποστολές που είχαν προγραμματιστεί για τον επόμενο χρόνο και να μετατεθούν το 2018 και, άλλες έξι του 2018, να μετατεθούν το 2019.

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο