ΑρχικήΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑΠολιτική αντιπαράθεση μεταξύ ΚΙΝΑΛ – Χρήστου Σπίρτζη για το δυστύχημα στον Πόρο με το ελικόπτερο

Πολιτική αντιπαράθεση μεταξύ ΚΙΝΑΛ – Χρήστου Σπίρτζη για το δυστύχημα στον Πόρο με το ελικόπτερο

Πολιτική αντιπαράθεση μεταξύ του ΚΙΝΑΛ και του πρώην υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Χρήστου Σπίρτζη για το δυστύχημα στον Πόρο με το ελικόπτερο.

Το ΚΙΝΑΛ κατηγόρησε τον πρώην υπουργό Μεταφορών ότι δεν έπραξε όσα ζήτησε Πολιτική Αεροπορία για την ασφάλεια των πτήσεων, ενώ ο Χρήστος Σπίρτζης κατηγόρησε το κόμμα για «πολιτική εμπάθεια» προς το πρόσωπό του.

«Είναι απαραίτητο να κινηθούν οι προβλεπόμενες θεσμικές διαδικασίες για την διερεύνηση των ευθυνών για τις εγκληματικές παραλείψεις τόσον του κ. Σπίρτζη όσον και του διοικητή της ΥΠΑ, αλλά και των αρμόδιων του ΔΕΔΔΗΕ και του ΑΔΜΗΕ που επίσης αδιαφόρησαν για τις σοβαρές προειδοποιήσεις», αναφέρει το ΚΙΝΑΛ.

Από την πλευρά του, ο πρώην υπουργός σημείωσε ότι «είναι γνωστό σε όλους και κυρίως στο ΚΙΝΑΛ, το οποίο έχει πολυετή εμπειρία «αδιάφορης» διακυβέρνησης και του οποίου στέλεχος υπηρετούσε, μέχρι πρόσφατα, ως Πρόεδρος στην Αρχή Διερεύνησης Ατυχημάτων και Ασφάλειας Πτήσεων ότι, τόσο η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, όσο και το Υπουργείο Μεταφορών, καμία ευθύνη δεν έχουν για την συντήρηση του ελικοπτέρου και τον χώρο προσγείωσης και απογείωσης του».

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
Tags
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο