ΑρχικήΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑΠως το αεροδρόμιο της Αθήνας «απαγκιστρώθηκε» από το ΑΕΠ της χώρας. Σχετικό γράφημα

Πως το αεροδρόμιο της Αθήνας «απαγκιστρώθηκε» από το ΑΕΠ της χώρας. Σχετικό γράφημα

Ως μια πρωτοποριακή σύμπραξη του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα χαρακτήρισε την εταιρεία διαχείρισης και εκμετάλλευσης του ΔΑΑ ο γενικός διευθυντής του αεροδρομίου, Γιάννης Παράσχης, στο πλαίσιο του 2ου Διεθνούς Συμποσίου GACS 2017 που διοργάνωσε, στην Αθήνα, ο Διεθνής Οργανισμός Πολιτικής Αεροπορίας (ICAO), σε συνεργασία με την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας και το Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών.

Ο γενικός διευθυντής του «Ελ. Βενιζέλος» αναφέρθηκε στην επιτυχημένη συνεργασία μεταξύ του δημοσίου (διαθέτει το 55% του ΔΑΑ) και των ιδιωτών μετόχων (διαθέτουν το 45%) και στη συνεισφορά του αεροδρομίου στο ΑΕΠ της χώρας (5,1 δις., σύμφωνα με έρευνα του 2013).

Σε επιχειρησιακό επίπεδο, ξεχώρισε την εξαγορά της Olympic Air από την Aegean το 2013 και την είσοδο της Ryanair το 2014, σημειώνοντας ότι ο ανταγωνισμός μεταξύ των αεροπορικών εταιρειών στο αεροδρόμιο της Αθήνας ολοένα και εντείνεται, σε συνδυασμό με την αυξανόμενη παρουσία low cost εταιρειών.

Ξεχωριστή αναφορά έκανε στο «πως το αεροδρόμιο αντέδρασε στην κρίση», παρουσιάζοντας γράφημα, το οποίο καταδεικνύει την «απαγκίστρωση» των επιδόσεων του αεροδρομίου από το ΑΕΠ της χώρας, καθώς την περίοδο 2013 – 2017 η επιβατική κίνηση του ΔΑΑ θα σημειώσει ανάπτυξη 71%.

Τέλος, αναφέρθηκε στις τωρινές και μελλοντικές προκλήσεις του αεροδρομίου, όπως την παράταση της σύμβασης παραχώρησης για 20 έτη, τις περαιτέρω επενδύσεις και επεκτάσεις και την ψηφιοποίηση στις αερομεταφορές.

Φ.Φ. 

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο