ΑρχικήΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑΣε μέτρια επίπεδα η διείσδυση των low cost carriers στην Ελλάδα. Στο 28% έναντι 36% του ευρωπαϊκού μέσου όρου

Σε μέτρια επίπεδα η διείσδυση των low cost carriers στην Ελλάδα. Στο 28% έναντι 36% του ευρωπαϊκού μέσου όρου

Χαμηλότερα του ευρωπαϊκού μέσου όρου κινείται η διείσδυση των low cost αερομεταφορέων στην Ελλάδα, σύμφωνα με τα απολογιστικά στοιχεία του amna.aero.

Ειδικότερα, στην Ελλάδα το μερίδιο των εταιρειών χαμηλού κόστους ανέρχεται στο 28%, έναντι 36% του ευρωπαϊκού μέσου όρου.

Ανά χώρα, το υψηλότερο μερίδιο αγοράς, ως προς τη διείσδυση των low cost αερομεταφορέων, έχει η ΠΓΔΜ με ποσοστό 65,6% και ακολουθούν Σλοβακία, Ουγγαρία, Ρουμανία, Λιθουανία, Βοσνία κι Ερζεγοβίνη, Γιβραλτάρ, Ισπανία, Πολωνία, με ποσοστά άνω του 50%.

Στον αντίποδα, τα χαμηλότερα μερίδια παρατηρούνται στη Λευκορωσία με 0,7% και ακολουθούν η Ρωσία με 6,7%, το Αζερμπαϊτζάν με 10,8%, η Ουκρανία με 11% και η Μολδαβία με 12,6%.

Europe's worst low-cost markets for market share

Στην Ελλάδα και σύμφωνα με εκτιμήσεις της Ryanair, η ιρλανδική εταιρεία διαθέτει την 3η θέση, με μερίδιο αγοράς 10%, ενώ την 1η η Aegean Airlines και την 3η η Sky Express (τα στοιχεία αφορούν τις διαθέσιμες θέσεις της περιόδου Οκτώβριος 2017 – Σεπτέμβριος 2018).

Αντίστοιχα, σύμφωνα με την Aegean Airlines, η Aegean Airlines διέθετε, το 2017, το 71% της εσωτερικής αγοράς και η Ryanair το 17%.

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο