ΑρχικήΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑΣε Ρώσους, έναντι 2 εκατ., το λογότυπο των Κυπριακών Αερογραμμών. Προσφορά και από Aegean

Σε Ρώσους, έναντι 2 εκατ., το λογότυπο των Κυπριακών Αερογραμμών. Προσφορά και από Aegean

Στη ρωσική S7 πάνε τα λογότυπα και τα εμβλήματα των Κυπριακών Αερογραμμών, η οποία, σύμφωνα με τις πληροφορίες του «Φιλελεύθερου», προσέφερε, ως δικαιώματα χρήσης, 2 εκατομμύρια για να τα χρησιμοποιήσει προφανώς για τη θυγατρική Charlie Airlines, που βρίσκεται σε διαδικασία αδειοδότησης στο Τμήμα Πολιτικής Αεροπορίας.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η Aegean προσέφερε πιο ψηλό ποσό, ενώ έχει το πλεονέκτημα ότι είναι υφιστάμενη μεγάλη αεροπορική εταιρεία, ωστόσο, κρίθηκε ότι η πρότασή της, κυρίως σε σχέση με το προσφερόμενο ποσό, δεν ήταν δεσμευτική σε βαθμό που να κρίνεται αμετάκλητη.

Οπότε και αποφασίστηκε χθες, να κληθούν για διαπραγμάτευση οι εκπρόσωποι της S7. Οι τελικές προσφορές υποβλήθηκαν στις 24 Ιουνίου και αφού την περασμένη εβδομάδα  η Επιτροπή Αξιολόγησης έλεγξε την εγκυρότητα των τεχνικών φακέλων και την πληρότητα των δικαιολογητικών, προχώρησε στην αποσφράγιση και αξιολόγηση των φακέλων οικονομικής προσφοράς.

Προσφορές σε αυτή τη διαδικασία – την τέταρτη κατά σειρά από το κλείσιμο των Κυπριακών Αερογραμμών – υπέβαλαν μόνο οι δύο αεροπορικές εταιρείες η S7 (Siberia) και η Aegean Airlines.

Σύμφωνα με τα δεδομένα της προκήρυξης, εντός των αμέσως επόμενων ημερών θα κληθούν οι εκπρόσωποι της S7 που για την ώρα έχει χαρακτηριστεί ως «προτιμητέος προσφοροδότης» για διαπραγμάτευση.

Σε περίπτωση αδιεξόδου θα κληθεί για διαπραγματεύσεις και η Aegean. Η θυγατρική της S7 με την επωνυμία Charlie που έχει υποβάλει αίτηση για έκδοση άδειας κυπριακού αερομεταφορέα, υπολογίζει ότι θα έχει εξασφαλίσει το πιστοποιητικό αερομεταφορέα σε λιγότερο από ένα εξάμηνο.

Η εξέταση της αίτησης βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο. Την αίτηση υπέβαλε και διαχειριζόταν, εκ μέρους της Charlie, ο πρώην γενικός διευθυντής των Κυπριακών Αερογραμμών Γιώργος Μαυρόκωστας.

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο