ΑρχικήΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑΣτο “μικροσκόπιο” της Κομισιόν η συγχώνευση των Boeing και Embraer

Στο “μικροσκόπιο” της Κομισιόν η συγχώνευση των Boeing και Embraer

Διεξοδική έρευνα ξεκινά η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για να αξιολογήσει την προτεινόμενη δημιουργία δύο κοινοπρακτικών σχημάτων από τις κατασκευάστριες αεροσκαφών Boeing και Embraer.

Η Κομισιόν εκφράζει την ανησυχία της ότι η προτεινόμενη συγχώνευση θα μειώσει τον ανταγωνισμό στον κλάδο των εμπορικών αεροσκαφών.

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, «η προγραμματισμένη συναλλαγή συνίσταται στη δημιουργία:

  • Joint venture αποκλειστικά ελεγχόμενη από την Boeing, το οποίο θα αναλάβει τις δραστηριότητες της Embraer στον τομέα των παγκόσμιων εμπορικών αεροσκαφών και
  • Joint venture που θα ελέγχεται από κοινού από τις Boeing και Embraer, οι οποίες θα είναι υπεύθυνες για την εμπορία του αεροσκάφους Embraer KC-390.

Με βάση τα παραπάνω, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εκφράζει την ανησυχία της για το γεγονός ότι η προτεινόμενη συγχώνευση μπορεί να απομακρύνει την Embraer από τη θέση του 3ου μεγαλύτερου “παίκτη” παγκοσμίως στον κλάδο των εμπορικών αεροσκαφών.

Οι δυνητικοί συμμετέχοντες από την Κίνα, την Ιαπωνία και τη Ρωσία φαίνεται να αντιμετωπίζουν μεγάλα εμπόδια στην είσοδο και την επέκταση και ενδέχεται να μην μπορούν να δημιουργήσουν μέσα στα επόμενα 5 ή ακόμα και 10 χρόνια τον ανταγωνιστικό που ασκεί επί του παρόντος στην αγορά η Embraer.

Συνεπώς, η συναλλαγή μπορεί να οδηγήσει σε υψηλότερες τιμές και λιγότερες επιλογές».

Β.Β.

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο