ΑρχικήΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑΣτο 50% το μερίδιο αγοράς Aegean/Olympic στο «Ελ. Βενιζέλος». Ryanair με 18% και όμιλος Lufthansa με 6,5% ακολουθούν

Στο 50% το μερίδιο αγοράς Aegean/Olympic στο «Ελ. Βενιζέλος». Ryanair με 18% και όμιλος Lufthansa με 6,5% ακολουθούν

Στο 50% ανέρχεται το μερίδιο αγοράς του ομίλου της Aegean Airlines στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος». Ακολουθεί η Ryanair με 18% και ο όμιλος της Lufthansa με 6,5%, σύμφωνα με εκτιμήσεις παραγόντων της εγχώριας αεροπορικής αγοράς (μεγέθη πρώτου εξαμήνου).

Του Φώτη Φωτεινού

Η πρωτοκαθεδρία της Aegean και της Olympic δεν μπορεί να αμφισβητηθεί στο αεροδρόμιο των Αθηνών. Η Αθήνα αποτελεί την κυριότερη βάση εσωτερικού και εξωτερικού της αεροπορικής. Συνολικά, από το «Ελ. Βενιζέλος», η Aegean διεξάγει 101 δρομολόγια, εκ των οποίων 71 εξωτερικού, έναντι 40 και 22, το 2012, αντιστοίχως.

Για παράδειγμα, την εφετινή θερινή περίοδο, η Aegean εισήγαγε 7 νέους προορισμούς προς Τζέντα και Λισαβόνα, με τρεις εβδομαδιαίες πτήσεις, Κρακοβία, Λιουμπλιάνα και Λουξεμβούργο δύο φορές την εβδομάδα και Λιλ και Πάλμα ντε Μαγιόρκα, μία φορά την εβδομάδα.

Ακολούθως, εισήγαγε 7 επιπλέον προορισμούς, που δεν εξυπηρετούσε προηγουμένως: Άμστερνταμ με 5 εβδομαδιαίες πτήσεις, Μπάρι και Νίκαια με 3 εβδομαδιαίες πτήσεις, Δουβλίνο, Νάπολη και Σπλιτ δύο φορές την εβδομάδα και Ρίγα μία φορά την εβδομάδα.

Ανοδική πορεία διαγράφει και η Ryanair, η οποία «έπιασε» μερίδιο αγοράς 18%, με 6 αεροσκάφη σταθμευμένα στην Αθήνα. Την εφετινή θερινή περίοδο, η εταιρεία εισήγαγε καθημερινές πτήσεις στο Βερολίνο και Βουκουρέστι, τέσσερις εβδομαδιαίες πτήσεις προς Μπολόνια και τρεις εβδομαδιαίες πτήσεις προς Δουβλίνο και Μάλτα.

Αντίστοιχα, στο εσωτερικό της χώρας προστέθηκαν πέντε εβδομαδιαίες πτήσεις προς Μύκονο και τρεις εβδομαδιαίες πτήσεις προς Κέρκυρα, αλλά και επιπλέον συχνότητες σε   Ρόδο, Θεσσαλονίκη και Σαντορίνη.

Από την άλλη πλευρά, ο όμιλος της Lufthansa διαθέτει μερίδιο αγοράς άνω του 6,5%. Η Lufthansa διαθέτει 4% και η Swiss 2,5%. Συνολικά, στη διάρκεια της εφετινής καλοκαιρινής σεζόν, οι αεροπορικές εταιρείες του ομίλου Lufthansa εκτελούν 200 πτήσεις την εβδομάδα στην Ελλάδα.

Σε αυτές περιλαμβάνονται πτήσεις της Lufthansa, της SWISS, της Austrian, της Brussels Airlines, της Eurowings και της Edelweiss.

Τέλος, η easyJet διαθέτει στο ΔΑΑ μερίδιο αγοράς 4%, ενισχύοντας ακόμα περισσότερο το δίκτυο προορισμών της στην Ελλάδα.

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο