Πέμπτη, 8 Ιουνίου, 2023
Ειδήσεις και νέα για τις επιβατικές και εμπορευματικές μεταφορές
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ

    ΝΑΥΤΙΛΙΑ

    Air France και KLM Royal Dutch Airlines “καλωσόρισαν” πλοιοκτήτες και στελέχη της ναυτιλίας στην Αθήνα

    8 Ιουνίου, 2023
    MMM

    Νέα διεθνής λεωφορειακή γραμμή «Αθήνα – Μαυρομάτι – Χειμάρα» θα συνδέει Ελλάδα με Αλβανία

    8 Ιουνίου, 2023
    ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΟΣ

    200 επιβάτες τρένου στην Αυστρία απομακρύνθηκαν εσπευσμένα από τα βαγόνια εξαιτίας πυρκαγιάς

    8 Ιουνίου, 2023
    LOGISTICS

    Η επέκτασης του Logistics Park στον Ασπρόπυργο επέφερε άνοδο εσόδων στη BriQ Properties

    8 Ιουνίου, 2023
    ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑ

    SKY express: Πρόβλεψη για έσοδα 360 εκατ. ευρώ και διακίνησης 4,4 εκατ. επιβατών το 2023

    8 Ιουνίου, 2023
    LOGISTICS

    Ανασυγκροτήθηκε το ΔΣ του ΣΥΝΔΔΕ&L, παραμένει πρόεδρος ο Ν. Αργυρίδης

    8 Ιουνίου, 2023

  • ΜΜΜ
  • ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑ
  • ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΟΣ
  • ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΙ
  • LOGISTICS
  • ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΑ
  • ΝΑΥΤΙΛΙΑ
No Result
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ

    ΝΑΥΤΙΛΙΑ

    Air France και KLM Royal Dutch Airlines “καλωσόρισαν” πλοιοκτήτες και στελέχη της ναυτιλίας στην Αθήνα

    8 Ιουνίου, 2023
    MMM

    Νέα διεθνής λεωφορειακή γραμμή «Αθήνα – Μαυρομάτι – Χειμάρα» θα συνδέει Ελλάδα με Αλβανία

    8 Ιουνίου, 2023
    ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΟΣ

    200 επιβάτες τρένου στην Αυστρία απομακρύνθηκαν εσπευσμένα από τα βαγόνια εξαιτίας πυρκαγιάς

    8 Ιουνίου, 2023
    LOGISTICS

    Η επέκτασης του Logistics Park στον Ασπρόπυργο επέφερε άνοδο εσόδων στη BriQ Properties

    8 Ιουνίου, 2023
    ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑ

    SKY express: Πρόβλεψη για έσοδα 360 εκατ. ευρώ και διακίνησης 4,4 εκατ. επιβατών το 2023

    8 Ιουνίου, 2023
    LOGISTICS

    Ανασυγκροτήθηκε το ΔΣ του ΣΥΝΔΔΕ&L, παραμένει πρόεδρος ο Ν. Αργυρίδης

    8 Ιουνίου, 2023

  • ΜΜΜ
  • ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑ
  • ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΟΣ
  • ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΙ
  • LOGISTICS
  • ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΑ
  • ΝΑΥΤΙΛΙΑ
No Result
Προβολή όλων
Ειδήσεις και νέα για τις επιβατικές και εμπορευματικές μεταφορές
No Result
Προβολή όλων

Στο 71% ο μέσος συντελεστής πληρότητας της Αegean το α’ εξάμηνο. +14% η προσφερόμενη χωρητικότητα

ffotinos by ffotinos
28 Σεπτεμβρίου, 2016
στο ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑ
0
Share on FacebookShare on Twitter
Εκτύπωση άρθρου

H ενίσχυση του σχεδιασμού του δικτύου, ώστε να στηρίζει την διασυνδεσιμότητα δρομολογίων εσωτερικού και εξωτερικού, ο περαιτέρω περιορισμός του κόστους ανά μονάδα, με κύρια έμφαση στο κόστος διανομής και στο συνολικό κόστος χρήσης αεροσκαφών και η δημιουργία επιπλέον εσόδων, ανά επιβάτη, από τη διακριτή τιμολόγηση επιπρόσθετων υπηρεσιών, αποτελούν τις κυριότερες προτεραιότητες της Aegean Airlines.

Επιμέλεια: Φώτης Φωτεινός 

Όπως αναφέρει η εισηγμένη, σε ενημέρωση των αναλυτών, η κατάσταση της ελληνικής οικονομίας παραμένει αβέβαιη, μετά και την ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης του προγράμματος, χωρίς μάλιστα να είναι ακόμα εμφανή τα αποτελέσματα των τελευταίων μέτρων στην πραγματική οικονομία.

Στους επόμενους μήνες αναμένεται, επιπρόσθετα, η β’ αξιολόγηση, χωρίς να είναι γνωστό ακόμη με ποια επιπλέον μέτρα θα προχωρήσει η τελευταία.

Οι όποιες εξελίξεις δεν αναμένεται να έχουν κάποιο θετικό αντίκτυπο στην καταναλωτική δύναμη των Ελλήνων.

Παράλληλα, είναι ακόμα άγνωστες οι επιπτώσεις από την έξοδο του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Επίσης, ακόμα, δεν είναι ξεκάθαρη η εικόνα για την μελλοντική πορεία των προσφυγικών ροών προς την χώρα, μετά τις πρόσφατες εξελίξεις στις γειτονικές χώρες.

Κάτω από αυτές τις συνθήκες είναι αρκετά δύσκολο να γίνουν προβλέψεις για τις οικονομικές συνθήκες, που θα επικρατήσουν στην συνέχεια της χρονιάς.

Παρά το γεγονός ότι, στο ξεκίνημα της καλοκαιρινής περιόδου και ειδικότερα τους μήνες Μάιο και Ιούνιο, η ζήτηση και οι ναύλοι ήταν κατώτεροι από τις αρχικές εκτιμήσεις, η επιβατική κίνηση Ιουλίου και Αυγούστου βελτιώθηκε σημαντικά, επίσης οι κρατήσεις για τους τελευταίους μήνες της καλοκαιρινής περιόδου δείχνουν ενθαρρυντικές και θα είναι σημαντικές στην διαμόρφωση του ετήσιου αποτελέσματος του ομίλου της Aegean.

Tα χαρακτηριστικά του πρώτου εξαμήνου 

Στην αγορά εσωτερικού, όπως υπογραμμίζει η εισηγμένη, οι υφεσιακές συνθήκες που επικράτησαν για μια ακόμα χρονιά στην οικονομία, σε συνδυασμό με την αυξημένη προσφορά θέσεων από τον ανταγωνισμό, οδήγησαν τους ναύλους σε επίπεδα σημαντικά χαμηλότερα, από την αντίστοιχη περίοδο του 2015.

Η συνολική επιβατική κίνηση εσωτερικού ήταν αυξημένη κατά 13%, που όμως δεν συνοδεύτηκε από αντίστοιχη αύξηση του συνολικού τζίρου.

Σε ότι αφορά τις διεθνείς αφίξεις, σημειώθηκε επιβράδυνση του ρυθμού αύξησης που διαμορφώθηκε στο 5%, σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2015 (στοιχεία ΣΕΤΕ Ιανουάριος- Ιούνιος 2015), με την αρνητική επίδραση από τα τρομοκρατικά χτυπήματα στην Ευρώπη, το κλίμα ανησυχίας, λόγω των αυξημένων προσφυγικών ροών, αλλά και την αβεβαιότητα που δημιούργησε το δημοψήφισμα για την έξοδο του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση να επηρεάζουν τη δυναμική των προηγούμενων ετών.

Η εικόνα ήταν μεικτή, με την Αθήνα και την Θεσσαλονίκη να παρουσιάζουν αυξήσεις της τάξης του 4,3% και 4% αντίστοιχα, συγκεκριμένα περιφερειακά αεροδρόμια (Ηράκλειο, Καλαμάτα. Μύκονος, Σαντορίνη) να επωφελούνται από την μεταφορά χωρητικότητας Tour Operators από αγορές της Βορείου Αφρικής και Τουρκίας και να βλέπουν διψήφιες αυξήσεις, ενώ τα νησιά που επηρεάστηκαν από τις προσφυγικές ροές (Μυτιλήνη, Σάμος, Κως) κατέγραψαν σημαντικές μειώσεις, σε σχέση με το 2015.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΔΑΑ, η αύξηση της επιβατικής κίνησης στην Αθήνα προήλθε περισσότερο από την ελληνική αγορά, η οποία είναι πολύ πιο ευαίσθητη στις μεταβολές των ναύλων, παρά από τους κατοίκους εξωτερικού.

Η Aegean και η Olympic Air δραστηριοποιήθηκαν με 61 αεροπλάνα, το πρώτο εξάμηνο του 2016, σε σχέση με 52 κατά μέσο όρο το αντίστοιχο διάστημα του 2015.

Συνοπτικά, το πρώτο εξάμηνο του 2016, η εταιρεία κατέφερε να σημειώσει θετικούς ρυθμούς αύξησης στην επιβατική κίνηση, όμως η αύξηση αυτή επετεύχθη με σημαντικά χαμηλότερους ναύλους, κυρίως στο δίκτυο εσωτερικού, αλλά και στο δίκτυο εξωτερικού.

Επιβράδυνση το β΄ τρίμηνo

Στην εσωτερική αγορά, η επίδραση της συνεχιζόμενης αδυναμίας της οικονομίας, η σημαντική αύξηση της χωρητικότητας στην αγορά σε συνδυασμό με περαιτέρω φορολογικές επιβαρύνσεις, ήταν αισθητή στα αποτελέσματα του 2016.

Επιπλέον, στην αγορά εξωτερικού, παρουσιάστηκε επιβράδυνση το δεύτερο τρίμηνο του 2016, σε ότι αφορά τις αφίξεις τουριστών, ενώ η αύξηση των αφίξεων δεν ήταν επαρκής να καλύψει την αύξηση της χωρητικότητας που επενδύθηκε στο σύνολο της αγοράς, τόσο στην Αθήνα, όσο και στα περιφερειακά αεροδρόμια με αποτέλεσμα περαιτέρω πιέσεις στους μέσους ναύλους.

Όλα τα παραπάνω συντέλεσαν σε ένα αδύναμο αποτέλεσμα για τον όμιλο για το δεύτερο τρίμηνο, παρά τα οφέλη που προήλθαν από την πτώση της τιμής του πετρελαίου.

Στο δίκτυο εσωτερικού, ο αριθμός των προσφερόμενων πτήσεων παρέμεινε σταθερός και παράλληλα η επιβατική κίνηση διατηρήθηκε στα ίδια επίπεδα με το προηγούμενο έτος.

Στο δίκτυο εξωτερικού, ο όμιλος συνέχισε να επενδύει, τόσο σε νέα δρομολόγια, όσο και αυξημένες συχνότητες, επιτυγχάνοντας αύξηση της επιβατικής κίνησης της τάξεως του 10%.

Η σταδιακή ωρίμανση του δικτύου, η επιθετική τιμολογιακή πολιτική, καθώς και η επέκταση του δικτύου σε νέους προορισμούς εξωτερικού συνέχισαν να οδηγούν σε αύξηση των μετεπιβαζόμενων επιβατών από /προς διεθνείς προορισμούς.

Πιο συγκεκριμένα, ο όμιλος προσέθεσε 14 νέους προορισμούς σε 12 χώρες: Δουβλίνο, Νίκαια, Λιλ, Νάπολη, Μπάρι, Λουξεμβούργο, Άμστερνταμ, Λισαβόνα, Μαγιόρκα, Λουμπλιάνα, Τζέντα, Κρακοβία, Ρίγα και Σπλιτ.

Έτσι, σε επίπεδο ομίλου, τα βασικότερα λειτουργικά και οικονομικά στοιχεία της περιόδου Ιανουαρίου – Ιουνίου 2016 διαμορφώθηκαν ως εξής:

– Η συνολική προσφερόμενη χωρητικότητα αυξήθηκε κατά 14% σε χιλιομετρικές θέσεις, σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2015.

-Το σύνολο των επιβατών για την περίοδο διαμορφώθηκε σε 5,2 εκατ., παρουσιάζοντας αύξηση κατά 5%, σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2015.

– Ο μέσος συντελεστής πληρότητας μειώθηκε σε 71%, από 73% την αντίστοιχη περίοδο του 2015 .

– Οι συνολικές πωλήσεις για το πρώτο εξάμηνο του 2016 ήταν 403,5 εκατ., παραμένοντας στα ίδια επίπεδα με το αντίστοιχο διάστημα του 2015.

– Τα λειτουργικά κέρδη προ φόρων, τόκων, αποσβέσεων και μισθώσεων (EBITDAR) διαμορφώθηκαν στα € 41,3 εκ., από τα € 66,9 εκ. στην αντίστοιχη περίοδο του 2015.

– Τα έξοδα από μίσθωση αεροσκαφών ανήλθαν σε € 61,4 εκ. από € 47,2 εκ. στην αντίστοιχη περίοδο του 2015.

– Τα αποτελέσματα προ φόρων ανήλθαν σε € 31,7 εκ. ζημιές, από € 18,9 εκ. κέρδη το προηγούμενο έτος.

Ακολουθήστε μας στο επίσημο κανάλι του «m» στο Youtube
Tags:AEGEAN AIRLINESOLYMPIC AIR

Σχετικά Άρθρα

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΝΕΑ

Ταξίδια σε Μάλτα, Πράγα και Σαρδηνία με -30% από την AEGEAN

1 Ιουνίου, 2023
ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑ

Ευτ. Βασιλάκης: Η AEGEAΝ είναι έτοιμη να υποστηρίξει μια χρονιά ισχυρής και ποιοτικής ανάπτυξης για τον τουρισμό

1 Ιουνίου, 2023
???????????????????
ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑ

Τα νέα προϊόντα και υπηρεσίες της AEGEAN: Το AEGEAN Pass και τα ανανεωμένα menu στην οικονομική και διακεκριμένη θέση

29 Μαΐου, 2023
ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΝΕΑ

Πτήσεις και ταξίδια με έκπτωση έως 60% σε όλο το δίκτυο της AEGEAN

26 Μαΐου, 2023
ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑ

H AEGEAN «τολμά»: Δρομολογεί το μεγαλύτερο θερινό πρόγραμμα της ιστορίας της, με 18 εκατ. θέσεις

26 Μαΐου, 2023
ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑ

Ενισχύεται η επίδραση των αεροσκαφών neo στην AEGEAN: Θα αντιστοιχούν φέτος στο 48% των ωρών πτήσεων

24 Μαΐου, 2023
Επόμενο άρθρο

Στο εδώλιο εργαζόμενοι – συνδικαλιστές της Air France για τα «σκισμένα πουκάμισα»

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Έχω διαβάσεις και αποδέχομαι τους όρους χρήσης.

  • Δημοφιλή
  • Σχόλια
  • Τελευταία

Αυτές είναι οι μπάρες της νέας περιοχής ελεγχόμενης διέλευσης και στάσης στους χώρους αφίξεων και αναχωρήσεων του αεροδρομίου της Αθήνας

6 Ιουνίου, 2023

Οι αερομεταφορές του σήμερα και του αύριο: ΥΠΑ, ΑΠΑ, Αεροδρόμιο Αθήνας στο συνέδριο της ΕΑΕ

2 Ιουνίου, 2023

Μετά τα 14 περιφερειακά της Fraport Greece και το 1,23 δισ. ευρώ, υψηλές προσδοκίες για το 30% του ΔΑΑ

2 Ιουνίου, 2023

Στη σύσταση δυο θυγατρικών προχώρησε η Streem Logistics της HIG, στις Streem Logistics 1 και Streem Logistics 2

5 Ιουνίου, 2023

Πραγματοποιήθηκε η πρώτη απευθείας πτήση Αθήνα – Ισλανδία από την Play

6 Ιουνίου, 2023

Κοντά – κοντά θα προκηρυχθούν οι διαγωνισμοί για Φυλή και Γκόνο

6 Ιουνίου, 2023

Νέες διώξεις κακουργηματικού χαρακτήρα κατά πέντε στελεχών του ΟΣΕ για τα Τέμπη

2 Ιουνίου, 2023

Η παρούσα κατάσταση και οι εξελίξεις στην αεροπορική βιομηχανία στο 6o συνέδριο της Ελληνικής Αεροπορικής Ένωσης

6 Ιουνίου, 2023

Αλλαγές στο bonus που θα “μοιραστούν” οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας το 2022 και 2023

15

Σε δημόσια διαβούλευση έως τις 16 Ιουνίου το Εθνικό Σχέδιο Ηλεκτροκίνησης

2

H LAMDA αγόρασε τα 4 αεροσκάφη της παλιάς Ολυμπιακής που βρίσκονται στο Ελληνικό

1

Εξάρθρωση κυκλώματος που “βοηθούσε” στην απόκτηση άδειας χειριστή αεροσκάφους (pics, video)

1

Προηγείται στις Σέρρες ο πρώην υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κ. Καραμανλής

1

Λιμάνι (Πειραιάς) και αεροδρόμιο (Αθήνας) έγιναν «ένα» με το μετρό. Τα αποτελέσματα

1

Ανακαινίστηκε το κέντρο διανομής της METRO στη Β. Ελλάδα, σχεδιάζεται ένα ακόμα στον Ασπρόπυργο

1

Αυτές είναι οι μπάρες της νέας περιοχής ελεγχόμενης διέλευσης και στάσης στους χώρους αφίξεων και αναχωρήσεων του αεροδρομίου της Αθήνας

1

Air France και KLM Royal Dutch Airlines “καλωσόρισαν” πλοιοκτήτες και στελέχη της ναυτιλίας στην Αθήνα

8 Ιουνίου, 2023

Νέα διεθνής λεωφορειακή γραμμή «Αθήνα – Μαυρομάτι – Χειμάρα» θα συνδέει Ελλάδα με Αλβανία

8 Ιουνίου, 2023

200 επιβάτες τρένου στην Αυστρία απομακρύνθηκαν εσπευσμένα από τα βαγόνια εξαιτίας πυρκαγιάς

8 Ιουνίου, 2023

Η επέκτασης του Logistics Park στον Ασπρόπυργο επέφερε άνοδο εσόδων στη BriQ Properties

8 Ιουνίου, 2023

SKY express: Πρόβλεψη για έσοδα 360 εκατ. ευρώ και διακίνησης 4,4 εκατ. επιβατών το 2023

8 Ιουνίου, 2023

Ανασυγκροτήθηκε το ΔΣ του ΣΥΝΔΔΕ&L, παραμένει πρόεδρος ο Ν. Αργυρίδης

8 Ιουνίου, 2023

Fly 7 Executive Aviation SA και Zela Jet συνεργάζονται την φετινή καλοκαιρινή σεζόν

8 Ιουνίου, 2023
Volvo EX30 exterior

Το αμιγώς ηλεκτρικό SUV Volvo EX30: Ένα μικρό αυτοκίνητο με μεγάλες δυνατότητες

8 Ιουνίου, 2023

Metaforespress

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία

Δείτε Ακόμη

  • Υπόγειος
  • Οικονομία
  • Γνώμη
  • (Ταχο)γράφος
  • Videos

Εγγραφή Νewsletter



    Social Media

    Ακολουθήστε το metaforespress.gr στο google news

    Copyright © 2021 All Rights Reserved.

    Powered by iservices logo

    No Result
    Προβολή όλων
    • ΑΡΧΙΚΗ
    • ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    • ΜΜΜ
    • ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑ
    • ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΟΣ
    • ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΙ
    • LOGISTICS
    • ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΑ
    • ΝΑΥΤΙΛΙΑ
    • ΥΠΟΓΕΙΟΣ

    © 2021 metaforespress.gr

    Χρησιμοποιούμε cookies για την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας. Μπορείτε να αλλάξετε τις ρυθμίσεις σας και να αποθηκεύσετε τις προτιμήσεις σας παρακάτω.Ρυθμίσεις CookiesΑποδοχή όλων
    Πολιτική απορρήτου

    Επισκόπηση πολιτικής απορρήτου

    ---
    Απαραίτητα
    Πάντα ενεργοποιημένα
    Τα απαραίτητα cookies είναι απολύτως απαραίτητα για τη σωστή λειτουργία του ιστότοπου. Αυτή η κατηγορία περιλαμβάνει μόνο cookie που διασφαλίζουν βασικές λειτουργίες και δυνατότητες ασφάλειας του ιστότοπου. Αυτά τα cookies δεν αποθηκεύουν προσωπικά στοιχεία.
    ΑΠΟΔΟΧΗ & ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ