ΑρχικήΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑΣτο 73,4% η συμμετοχή της γερμανικής Fraport στην Fraport Greece. Σε άνοδο τα 14 περιφερειακά

Στο 73,4% η συμμετοχή της γερμανικής Fraport στην Fraport Greece. Σε άνοδο τα 14 περιφερειακά

Στο 73,4% ανέρχεται η συμμετοχή της γερμανικής Fraport στην ελληνική θυγατρική Fraport Greece, η οποία οσονούπω θα αναλάβει τη διαχείριση 14 περιφερειακών αεροδρομίων της Ελλάδας.

Του Φώτη Φωτεινού

Η Fraport Greece αποτελεί την κοινοπραξία της Fraport με την κυπριακή Slentel, συμφερόντων του ομίλου Κοπελούζου.

Σύμφωνα με το ενημερωτικό δελτίο των μετόχων της Fraport, τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια διακίνησαν πέρσι 14,5 εκατ. (η ομάδα Α) και 10,8 εκατ. επιβάτες (η ομάδα Β).

Μάλιστα, η ομάδα Α, ήτοι τα αεροδρόμια Καβάλας, Θεσσαλονίκης, Κέρκυρας, Ακτίου, Κεφαλλονιάς, Ζακύνθου και Χανίων σημείωσαν αύξηση επιβατών 12,7%, με το 72% των επιβατών να είναι διεθνείς.

Αντίστοιχα, η ομάδα Β, ήτοι Σκιάθος, Μυτιλήνη, Μύκονος, Σάμος, Κως, Σαντορίνη και Ρόδος σημείωσαν αύξηση επιβατών 4,3%, με το 74% των επιβατών να είναι διεθνείς.

Υπενθυμίζεται ότι η Fraport Greece θα αναλάβει τη διαχείριση των περιφερειακών αεροδρομίων για 40 χρόνια (μέχρι το 2057), με τα τέλη να διαμορφώνονται από 13 ευρώ ανά αναχωρούντα επιβάτη έως 18,5 ευρώ, με την ολοκλήρωση των προβλεπόμενων υποχρεωτικών επενδύσεων, οι οποίες φτάνουν τα 330 εκατ. ευρώ μέχρι το 2020.

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο