ΑρχικήΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑ«Τίτλοι τέλους» για την βρετανική περιφερειακή αεροπορική Flybe. Εκτός αγοράς 2.000 εργαζόμενοι

«Τίτλοι τέλους» για την βρετανική περιφερειακή αεροπορική Flybe. Εκτός αγοράς 2.000 εργαζόμενοι

Σε διαχειριστές περνά η βρετανική περιφερειακή αεροπορική Flybe -μια πρακτική παρόμοια με την κήρυξη πτώχευσης- μετά τις αποτυχημένες προσπάθειες να εξασφαλίσει νέα οικονομική ενίσχυση.

Της Βάσως Βεγιάζη

Αποτελεί την τέταρτη κατάρρευση αερομεταφορέα στο Ηνωμένο Βασίλειο μέσα στην τελευταία τριετία, ακολουθώντας εταιρείες όπως οι Monarch, flybmi και Thomas Cook.

Σε ανακοίνωσή της, η αεροπορική αναφέρει ότι όλα τα αεροσκάφη της έχουν καθηλωθεί στο έδαφος και με την εταιρεία να προχωρά σε άμεση παύση της λειτουργία της, ενώ εκτός εργασίας τίθενται συνολικά 2.000 εργαζόμενοι.

Σε σχόλιό του, εκπρόσωπος του βρετανικού υπουργείου Μεταφορών, αναφέρει ότι η εν λόγω κίνηση αποτελεί μια καθαρά «εμπορική απόφαση της εταιρείας», ενώ τόνισε ότι η κυβέρνηση βρίσκεται σε ετοιμότητα για να αντιμετωπίσει τις επιπτώσεις που θα υπάρξουν σε επιβάτες, προσωπικό και βρετανικά αεροδρόμια.

Παράλληλα, ζήτησε από άλλες αεροπορικές να προσφέρουν μειωμένους ναύλους σε επιβάτες της Flybe που δεν έχουν εναλλακτικούς τρόπους να φτάσουν στον προορισμό τους.

Υπενθυμίζεται ότι, πριν από ένα χρόνο, η Connect Airways -κοινοπρακτικό σχήμα μεταξύ των Virgin Atlantic, Stobart Air και Cyrus Capital- είχε παρέμβει προκειμένου να αποτραπεί η πτώχευση της αεροπορικής εταιρείας.

Η Flybe αναγκάστηκε να μετονομαστεί σε Virgin Connect και να λειτουργήσει ως περιφερειακή αεροπορική με πτήσεις μικρών αποστάσεων στο πλαίσιο του δικτύου της Virgin Atlantic, συνδέοντας τα αεροδρόμια Heathrow του Λονδίνου, του Μάντσεστερ και της Γλασκόβης.

Ωστόσο, παρά την εξαγορά, η Flybe συνέχισε να αντιμετωπίζει σημαντικές οικονομικές δυσκολίες κατά τη διάρκεια της φθινοπωρινής και χειμερινής περιόδου, με τον κορωναϊό να της δίνει το τελειωτικό χτύπημα.

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
Tags
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο