ΑρχικήΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑΤα αποκαλυπτικά γραφήματα του Eurocontrol με τις μειώσεις πτήσεων στην Ευρώπη

Τα αποκαλυπτικά γραφήματα του Eurocontrol με τις μειώσεις πτήσεων στην Ευρώπη

Οι αερομεταφορές είναι ο τομέας που έχει πληγεί περισσότερο από κάθε άλλο στην Ευρώπη από την εξάπλωση της επιδημίας του κορωνοϊού.

Της Βάσως Βεγιάζη

Οι περισσότερες αεροπορικές εταιρείες της Ευρώπης έχουν καθηλώσει την συντριπτική πλειοψηφία των αεροσκαφών τους, εξαιτίας της δραματικής μείωσης της επιβατικής κίνησης και των περιορισμών που τέθηκαν από την ΕΕ.

Σε γράφημά του, το Eurocontrol αποτυπώνει τη μείωση των κινήσεων αεροσκαφών. Χθες, 19 Μαρτίου διεξήχθησαν 12.670 πτήσεις, μειωμένες κατά 56,3% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περσινή ημέρα, ενώ προχθές η πτώση ανήλθε στο 51,2%.

No alternative text description for this image

Στις 18 Μαρτίου, τα αεροδρόμια που είχαν τη μεγαλύτερη μείωση πτήσεων, σε σχέση με την αντίστοιχη ημέρα του 2019 ήταν της Ρώμης (Fiumicino με -84%), του Μιλάνο (Malpensa με -80%), της Βαρσοβίας με 80%, της Βιέννης με 70% και της Ζυρίχης με 68%, ενώ το αεροδρόμιο της Αθήνας σημείωσε πτώση 37%.

No alternative text description for this image

Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με αναλυτικό δημοσίευμα του metaforespress.gr, η ΙΑΤΑ εκτίμησε στις αρχές Μαρτίου απώλειες για τον κλάδο μεταξύ 63 δισ. δολ. (στο σενάριο που ο COVID-19 έχει περιορισμένη εξάπλωση) και 113 δισ. δολ. (στο σενάριο που ο COVID-19 έχει ευρύτερη διάδοση).

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο