ΑρχικήΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑΤη διακίνηση 500.000 επιβατών έβαλε, ως στόχο, για το 2017 η Sky Express

Τη διακίνηση 500.000 επιβατών έβαλε, ως στόχο, για το 2017 η Sky Express

Τη διακίνηση 500.000 επιβατών έβαλε, ως στόχο, για το 2017 η Sky Express. Η εταιρεία, με έδρα την Κρήτη, η οποία ανακηρύχτηκε ανάδοχος σε αρκετές άγονες αεροπορικές γραμμές, δρομολογεί 200 πτήσεις την εβδομάδα, σε 25 εγχώριους προορισμούς.

Ένας από αυτούς είναι η Κάρπαθος, όπου οι κάτοικοι του νησιού υποδέχτηκαν την πρώτη πτήση του «Νήσος Κάρπαθος», του νέου αεροσκάφους της Sky Express, τύπου ATR, που εντάχθηκε στα δρομολόγια “Αθήνα-Κάρπαθος” και “Ρόδος- Κάρπαθος -Κάσος”.

Η υποδοχή πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της τελετής ονοματοδοσίας για το νέο αεροσκάφος, όπου συμμετείχαν, μεταξύ άλλων, η διοίκηση της Sky Express, οι δημοτικές και περιφερειακές αρχές, ο Μητροπολίτης Καρπάθου-Κάσου, καθώς και τουριστικοί και παραγωγικοί φορείς της περιοχής.

«Είναι μια συμβολική κίνηση που επιβεβαιώνει τη ξεχωριστή θέση που έχει η Κάρπαθος στο στρατηγικό σχεδιασμό της εταιρείας μας», επισήμανε στην ομιλία του ο Πρόεδρος της Sky Express, κ. Θεόδωρος Κροκίδας, ο οποίος αναφέρθηκε και στο επενδυτικό πλάνο της εταιρείας για νέα αεροσκάφη και αύξηση των προορισμών και των δρομολογίων.

«Με περισσότερες από 200 πτήσεις την εβδομάδα σε 25 προορισμούς, σε όλη τη χώρα, η Sky Express παρουσιάζει τη μεγαλύτερη αναπτυξιακή δυναμική στην ελληνική αγορά των αερομεταφορών», τόνισε κ. Κροκίδας που μίλησε και για τα επόμενα βήματα της εταιρείας.

«Στόχος μας, για το επόμενο έτος, είναι να προσεγγίσουμε τον αριθμό-ρεκόρ των 500.000 επιβατών και να συμβάλλουμε με τον τρόπο αυτό στην ενίσχυση της τουριστικής κίνησης τόσο των νησιών μας, όσο και προορισμών στην ηπειρωτική Ελλάδα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

 Από την άλλη, ως τον «καλύτερο πρεσβευτή της Καρπάθου σε ολόκληρη τη χώρα» χαρακτήρισε το νέο αεροσκάφος, ο Δήμαρχος του νησιού κ. Ηλίας Λάμπρος, τονίζοντας παράλληλα ότι «αποτελεί μεγάλη τιμή για το νησί η αποδοχή από την εταιρεία της πρότασής του Δήμου Καρπάθου να ονομαστεί το νέο αεροσκάφος “Νήσος Κάρπαθος”».

Παράλληλα, ο κ. Λάμπρος αναφέρθηκε στα σοβαρά προβλήματα που αντιμετώπιζε η Κάρπαθος το προηγούμενο διάστημα, λόγω της ανεπάρκειας σε δρομολόγια, ενώ τόνισε ότι «το νέο δρομολόγιο συνδέεται απόλυτα με την τουριστική ανάπτυξη της Καρπάθου» δηλώνοντας αισιόδοξος ότι τη νέα χρονιά θα υπάρχει σημαντική αύξηση στις αφίξεις.

Εκπροσωπώντας την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, ο έπαρχος Καρπάθου-Κάσου, κ. Γιάννης Μηνατσής, τόνισε ότι τα νέα δρομολόγια θα συμβάλλουν ακόμα περισσότερο στην ενίσχυση της τουριστικής κίνησης στα νησιά του Νοτίου Αιγαίου, ενώ μετέφερε και την ικανοποίηση της Περιφέρειας για το γεγονός ότι από τους 25 προορισμούς της Sky Express, οι 11 αφορούν νησιά του Νοτίου Αιγαίου, 5 των Δωδεκανήσων (Ρόδος, Κως, Κάρπαθος, Κάσος, Αστυπάλαια) και 6 των Κυκλάδων (Σαντορίνη, Μύκονος, Μήλος, Πάρος, Νάξος, Σύρος).

«Ευχόμαστε να συμπεριληφθούν στο δίκτυο της Sky Express όλα τα νησιά του Νοτίου Αιγαίου και να διατηρήσει η εταιρεία τις προσιτές τιμές που έχει», κατέληξε ο κ. Μηνατσής.

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο