ΑρχικήΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑΤο αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης επιθεωρεί ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας

Το αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης επιθεωρεί ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας

Σειρά συναντήσεων και συσκέψεων για την προετοιμασία του αεροδρομίου «Μακεδονία», ενόψει του ανοίγματος των πτήσεων εξωτερικού από 15 Ιουνίου, θα έχει σήμερα ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

Ο κ. Χαρδαλιάς θα συναντηθεί διαδοχικά με στελέχη της Fraport και ανώτατους αξιωματικούς του Πυροσβεστικού Σώματος, της ΕΛΑΣ και των Ενόπλων Δυνάμεων για τον καλύτερο συντονισμό των εμπλεκόμενων υπηρεσιών που θα κληθούν, από 15 Ιουνίου, να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα, προκειμένου να διασφαλιστεί η ομαλή μετάβαση στην κανονικότητα για τις υπηρεσίες του αεροδρομίου «Μακεδονία».

Μεγάλη βαρύτητα θα δοθεί στη διασφάλιση της απρόσκοπτης διεξαγωγής όλων των προβλεπόμενων ελέγχων για Covid-19 στους επιβάτες.

Σημειώνεται ότι, πέρσι, το αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης διακίνησε 6,89 εκατ. επιβάτες και στο πρώτο τετράμηνο του έτους 950.789 επιβάτες, σημειώνοντας πτώση 44,6%.

Ο υφυπουργός θα συναντηθεί, επίσης, με στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων για τα θέματα λειτουργίας των υγειονομικών συνεργείων ελέγχων που θα διεξάγονται υπό την εποπτεία της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
Σχόλια
  • Ο κ. Χαρδαλιάς θα συνανατηθεί με το Πυροσβεστικό Σώμα και την ΕΛΑΣ, αλλά όχι με την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας! Προφανώς την εφαρμογή των Υγειονομικών Πρωτοκόλλων της EASA θα τα εφαρμόσουν οι Πυροσβέστες και όχι οι εξειδικευμένοι υπάλληλοι της Πολιτικής Αεροπορίας. Η προσπάθεια απαξίωσης της ΥΠΑ στην Ελλάδα έχει πλέον περάσει σε επικίνδυνο για τους επιβάτες επίπεδο.

    8 Ιουνίου, 2020

Αφήστε ένα σχόλιο