ΑρχικήΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑΤριήμερη συνάντηση εργασίας πιλότων Aegean / Olympic Air με ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας

Τριήμερη συνάντηση εργασίας πιλότων Aegean / Olympic Air με ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας

Με τη συνεργασία υπηρεσιακών παραγόντων της ΥΠΑ και των Aegean – Olympic Air και τη στήριξη της Ένωσης Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας Ελλάδας, πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Ελέγχου Περιοχής Αθηνών – Μακεδονίας, στην Προσέγγιση Αθηνών και στον Πύργο Ελέγχου του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών, τριήμερη συνάντηση εργασίας, με την επωνυμία «Δες μέσα από τα μάτια μου» (See through my eyes).

Κατά τη διάρκεια των τριών ημερών (6-8 Νοεμβρίου 2018), τριάντα πιλότοι των Aegean – OlympicAir, επισκέφτηκαν τους χώρους εργασίας των ελεγκτών και τον νέο Πανοραμικό 360 Προσομοιωτή Πύργου, όπου είχαν την ευκαιρία να μάθουν για την ιστορία του ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας στην Ελλάδα από το 1948 μέχρι σήμερα, να ενημερωθούν για το απαιτητικό έργο τους και να ζήσουν από κοντά την εργασία των ελεγκτών, μπροστά από τις οθόνες ραντάρ ή στις θέσεις εργασίας.

«Δύο ομάδες επαγγελματιών, απαραίτητες για τη διεξαγωγή μιας πτήσης, που συνήθως έρχονται σε επαφή μόνο μέσω φωνής από τις ασύρματες ραδιοεπικοινωνίες αέρος-εδάφους βρέθηκαν στον ίδιο χώρο, γνωρίστηκαν από κοντά και ανέπτυξαν γόνιμο και επωφελή διάλογο για όλα τα καθημερινά επιχειρησιακά θέματα.

Είναι αυτονόητο πως τέτοιες πρωτοβουλίες συμβάλλουν στην ασφάλεια του εναερίου χώρου, προάγουν το αεροπορικό πνεύμα και την επαγγελματική κατάρτιση ελεγκτών και πληρωμάτων.

Η Ένωση Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας Ελλάδας, χαιρετίζει κάθε τέτοια προσπάθεια και ενθαρρύνει την  επέκταση των συναντήσεων και με άλλους χρήστες του εναερίου χώρου», αναφέρει η Ένωση.

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
Σχόλια
  • Πολύ καλή κίνηση, επωφελής για όλους.

    13 Νοεμβρίου, 2018

Αφήστε ένα σχόλιο