ΑρχικήΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑ18,5 εκατ. επιβάτες διακίνησε πέρσι η Etihad, επιτυγχάνοντας αύξηση 6%

18,5 εκατ. επιβάτες διακίνησε πέρσι η Etihad, επιτυγχάνοντας αύξηση 6%

Το 2016 η Etihad Airways μετέφερε 18,5 εκατομμύρια επιβάτες, ήτοι αύξηση 6%, σε σχέση με το 2015.

Κατά τη διάρκεια του περσινού έτους, η Etihad Airways διεξήγε περισσότερες από 109.000 προγραμματισμένες επιβατικές και εμπορικές πτήσεις που εκτείνονται γύρω από 446 εκατ. χιλιόμετρα και 112 προορισμούς.

Η χωρητικότητα, η οποία υπολογίζεται με βάση το δείκτη διαθέσιμων χιλιομετρικών θέσεων (ASK), αυξήθηκε κατά 9%, καθώς και η επιβατική κίνηση, η οποία υπολογίζεται από τα έσοδα ανά χιλιομετρικό επιβάτη (RPK), αυξήθηκε κατά 8%. Επιπροσθέτως, ο μέσος συντελεστής φορτίου διατηρήθηκε στο 79%.

Ο στόλος της Etihad Airways αποτελείται από 119 αεροσκάφη, όντας ένας από τους πιο σύγχρονους και φιλικούς προς το περιβάλλον στο χώρο των αερομεταφορών, με μέσο όρο χρήσης τα 6 χρόνια.

Κατά τη διάρκεια του έτους, η εταιρεία παρέλαβε 10 αεροσκάφη: τρία Airbus Α380, πέντε 787 Boeing και δύο εμπορευματικά αεροσκάφη Boeing 777-200. Επιπροσθέτως, 12 αεροσκάφη έχουν οριστεί για παράδοση εντός του 2017, μεταξύ των οποίων εννέα Boeing 787, δύο Airbus Α380 και ένα Α330-200.

Η Etihad κατέχει την ισχυρότερη πιστοληπτική ικανότητα στον τομέα των αερομεταφορών («A» από την αξιολόγηση της Fitch).

Ο κ. James Hogan, President και Chief Executive Officer δήλωσε σχετικά: «Το 2016 προβήκαμε σε αειφόρο ανάπτυξη σε ένα πολύ δύσκολο επιχειρηματικό περιβάλλον. Αυτό βασίζεται στην ανώτερη ποιότητα των προϊόντων και των υπηρεσιών της Etihad Airways αποδεικνύοντας την πραγματική τους αξία, καθώς και την δύναμη του επιχειρηματικού μοντέλου του EAG, το οποίο έχει τεθεί σε ισχύ από την πλειοψηφία των επιχειρήσεων, τις οικονομικά αποδοτικές συνέργειες και την κατανομή των ρίσκων.

Αξιοσημείωτο είναι ότι το 2016 ήμασταν σε θέση να παρουσιάσουμε τη δομή του νέου Ομίλου μας, δίνοντας καλή έκβαση στην επιχείρηση για μακροπρόθεσμη ανάπτυξη και εξέλιξη.»

Το δίκτυο στρατηγικών συνεργασιών της Etihad Airways απαρτίζεται από τους airberlin, Air Serbia, Air Seychelles, Alitalia, Jet Airways, Virgin Australia και Etihad Regional.

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο