ΑρχικήΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑEasyJet: Άνοδος 7,2% στα έσοδα δ’ τριμήνου του 2016. Μετέφερε κατά 8,2% περισσότερους επιβάτες

EasyJet: Άνοδος 7,2% στα έσοδα δ’ τριμήνου του 2016. Μετέφερε κατά 8,2% περισσότερους επιβάτες

Περί τα 105 εκατ. στερλίνες υπολογίζεται ότι θα είναι, το 2017, το κόστος του Brexit για τη βρετανική αεροπορική εταιρεία EasyJet, ως αποτέλεσμα της συνεχόμενης διολίσθησης της αξίας του βρετανικού νομίσματος, σύμφωνα με τη διευθύνουσα σύμβουλο Carolyn McCall.

Όπως ανέφερε, η άνοδος της τιμής του πετρελαίου και η αδυναμία του βρετανικού νομίσματος, έχουν ήδη προκαλέσει στην EasyJet οικονομικό πλήγμα 35 εκατ. στερλινών, τόσο που μάλιστα μελετάται η επανεξέταση των αναπτυξιακών πλάνων της εταιρείας.

Αναλυτικότερα, οι πωλήσεις της αεροπορικής εταιρείας χαμηλού κόστους στη διάρκεια των τριών μηνών ως τις 31 Δεκεμβρίου, ενισχύθηκαν κατά 7,2% φτάνοντας τις 997 εκατ. στερλίνες, ενώ παράλληλα μεταφέρθηκαν κατά 8,2% περισσότεροι επιβάτες.

Ωστόσο, τα έσοδα ανά κάθισμα υποχώρησαν κατά 1,2% κατά την εξεταζόμενη περίοδο.

Για το πρώτο μισό του οικονομικού έτους, που λήγει στις 31 Μαρτίου, τα έσοδα ανά κάθισμα αναμένεται να υποχωρήσουν κατά υψηλό μονοψήφιο ποσοστό. Αυτό αποδίδεται, σύμφωνα με την EasyJet, κυρίως στον αντίκτυπο από τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Βερολίνο στα τέλη του περασμένου έτους.

Η εταιρεία αναφέρει ακόμη ότι εξασφάλισε μια συμφωνία με την Airbus, προκειμένου να μειώσει σε 18 μήνες την περίοδο ειδοποίησης, σε περίπτωση που θέλει να μεταθέσει χρονικά την παραλαβή σκαφών.

Τέλος, η McCall ανακοίνωσε ότι η low-cost αεροπορική εταιρεία σχεδιάζει την εξασφάλιση Ευρωπαϊκής άδειας λειτουργίας για να προστατευθεί από την προγραμματισμένη έξοδο της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση. «Σε κάθε περίπτωση», διευκρίνισε στο MarketWatch, «η νέα άδεια θα είναι έτοιμη αρκετά νωρίτερα από το Brexit, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι επισπεύδουμε τις όποιες διαδικασίες».

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
Tags
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο