ΑρχικήΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑEtihad Aviation Group και TUI AG προχωρούν στη δημιουργία νέου ευρωπαϊκού αεροπορικού ομίλου

Etihad Aviation Group και TUI AG προχωρούν στη δημιουργία νέου ευρωπαϊκού αεροπορικού ομίλου

Το διοικητικό συμβούλιο της Etihad Aviation Group (EAG) ενέκρινε τη σύσταση κοινοπραξίας με την TUI AG, με στόχο τη δημιουργία ενός ευρωπαϊκού αεροπορικού ομίλου.

Ειδικότερα, ο νέος ευρωπαϊκός αεροπορικός όμιλος θα αποτελείται από ένα στόλο περίπου 60 αεροσκαφών, προσφέροντας χωρητικότητα 15 εκατ. θέσεων ετησίως, βασισμένος στην απευθείας διασύνδεση βασικών ευρωπαϊκών τουριστικών προορισμών.

Σημειώνεται ότι η δημιουργία του υπόκειται σε έγκριση από τους ρυθμιστικούς φορείς αερομεταφορών και αντιμονοπωλιακών αρχών.

Η σχεδιαζόμενη πράξη συμπεριλαμβάνει μια συμφωνία για τη θυγατρική του EAG, Etihad Investment Holding Company LLC (Etihad) προκειμένου να αποκτήσει μερίδιο 49,8%, από την Airberlin, θυγατρική αεροπορική της ΝΙΚΗ Luftfahrt GmbH. Κατά την ολοκλήρωση της διαδικασίας, η Etihad θα καταβάλει άμεσα το μερίδιο της στη ΝΙΚΗ για το νέο ευρωπαϊκό αεροπορικό όμιλο και πλέον δε θα ελέγχει, ή θα είναι ο κύριος ιδιοκτήτης της ΝΙΚΗ. Από την πλευρά της η TUI θα συμβάλει στην κοινοπραξία, μέσω της θυγατρική της TUIfly GmbH, προσφέροντας 14 αεροσκάφη τα οποία μέχρι σήμερα διαχειρίζονταν η TUIfly για την Airberlin στο πλαίσιο μιας συμφωνίας πλήρους μίσθωσης αεροσκαφών.

Αυτό προκύπτει από την έγκριση του διοικητικού συμβουλίου της TUI AG, που οριστικοποιήθηκε στις 23 Νοεμβρίου.

Να αναφερθεί ότι, η TUI AG θα κατέχει το 24,8% των μετοχών στην κοινοπραξία, με τηνEtihad να κατέχει το 25% των μετοχών. Το υπόλοιπο 50,2% θα παραμείνει στην κατοχή του ιδιωτικού ιδρύματος ΝΙΚΗ Privatstiftung.

Ο νέος ευρωπαϊκός αεροπορικός όμιλος θα εδρεύει στη Βιέννη, με προγραμματισμένη εκκίνηση εργασιών τον Απρίλιο του 2017, συγκεκριμένα κατά την έναρξη της καλοκαιρινής περιόδου, εξυπηρετώντας ένα ευρύ δίκτυο προορισμών από τη Γερμανία, την Αυστρία και την Ελβετία (Ανόβερο, Βερολίνο, Ντίσελντορφ, Κολωνία, Φρανκφούρτη, Στουτγάρδη, Μόναχο, Νυρεμβέργη, Μπάντεν-Μπάντεν, το Αμβούργο, Βασιλεία και τη Βιέννη). Στους βασικούς προορισμούς θα συμπεριλαμβάνονται οι Βαλεαρίδες, Κανάριοι Νήσοι, η ηπειρωτική Ισπανία και η Ελλάδα.

Η κοινοπραξία θα υποστηρίζεται τεχνικά από την αεροπορική ομάδα της Etihad, καθώς και την TUI Group. Επιπροσθέτως, θα είναι σε θέση να αξιοποιήσει συνέργειες και τις οικονομίες κλίμακας μέσω της Etihad Airways Partners και του Όμιλου της TUI, προκειμένου να εξασφαλιστεί μια οικονομική εναέρια δομή και ένα ανταγωνιστικό κόστος λειτουργίας.

Περαιτέρω λεπτομέρειες αναφορικά με την κοινοπραξία θα παρουσιάσουν από κοινού η Etihad και η TUI μετά την επιτυχή ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων.

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
Tags
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο