ΑρχικήΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑH EGYPTAIR εξετάζει επέκταση δρομολογίων σε Θεσσαλονίκη και Μύκονο

H EGYPTAIR εξετάζει επέκταση δρομολογίων σε Θεσσαλονίκη και Μύκονο

Πάνω από 3,7 εκατ. ευρώ το χρόνο συνεισφέρει στην ελληνική οικονομία η Egyptair, η οποία διαθέτει 60 χρόνια παρουσίας στη χώρα μας, συνδέοντας την Αθήνα με το Κάιρο και την Αλεξάνδρεια.

Σήμερα, η εταιρεία εκτελεί δύο πτήσεις την ημέρα μεταξύ Αθήνας και Καΐρου και δύο εβδομαδιαίες πτήσεις μεταξύ Αθήνας και Αλεξάνδρειας.

Επιπλέον, το καλοκαίρι του 2016, πραγματοποίησε συνολικά 42 ναυλωμένες πτήσεις τσάρτερ μεταξύ Σαντορίνης και Καΐρου. Συνολικά, την περίοδο Ιουλίου 2015 – Ιουνίου 2016 μετέφερε στην Ελλάδα 97.200 επιβάτες.

Όπως ανέφερε ο περιφερειακός διευθυντής της Egyptair για την Ελλάδα και την Κύπρο Σαλάχ Ταουφί, σε εκδήλωση στην Αιγυπτιακή Πρεσβεία στην Αθήνα, η εταιρεία επεξεργαζόταν, εδώ και δύο χρόνια περίπου, το ενδεχόμενο ανοίγματος ακόμη ενός προορισμού, της Θεσσαλονίκης, για τη θερινή περίοδο του 2016, κάτι που, ωστόσο, δεν πραγματοποιήθηκε, λόγω της οικονομικής κρίσης.

“Λαμβάνοντας υπόψη το ασταθές οικονομικό περιβάλλον αποφασίσαμε να αναβάλλουμε, για λίγο καιρό, το άνοιγμα της πτήσης Κάιρο- Θεσσαλονίκη. Όταν γίνει πραγματικότητα αυτή η πτήση, ίσως από το καλοκαίρι του 2017, θα εκτελείται 4 φορές την εβδομάδα, καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου”, ανέφερε ο κ. Ταουφί.

Προς το παρόν, η εταιρεία επιλέγει την ενίσχυση των συχνοτήτων σε υφιστάμενους προορισμούς, ενώ για το επόμενο καλοκαίρι δεν αποκλείει το άνοιγμα εποχικής πτήσης, από το Κάιρο, στη Μύκονο, εκτός από την Σαντορίνη.

Μέχρι τον Ιούνιο του 2017, όπως εκτίμησε ο περιφερειακός διευθυντής της εταιρείας, η Egyprair θα έχει ανακάμψει πλήρως από το αεροπορικό δυστύχημα που σημειώθηκε τον περασμένο Μάιο.

Η Egyptair μεταφέρει κάθε χρόνο 9 εκατ. επιβάτες, οι οποίοι, μέχρι και το 2011, ξεπερνούσαν ετησίως τα 12 εκατ. επιβάτες. Διαθέτει στόλο 76 επιβατηγών αεροσκαφών και 4 εμπορευματικών.

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
Tags
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο