ΑρχικήΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΙΈως τα τέλη Σεπτεμβρίου η παραχώρηση της Εγνατίας, ζημιές 67,1 εκατ. το 2015

Έως τα τέλη Σεπτεμβρίου η παραχώρηση της Εγνατίας, ζημιές 67,1 εκατ. το 2015

Διαγωνισμό με σκοπό τη μακρόχρονη μίσθωση του αυτοκινητόδρομου της Εγνατίας Οδού μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιήσει η ελληνική κυβέρνηση, όπως ανέφερε στο Reuters αξιωματούχος του ΤΑΙΠΕΔ, που θέλησε, ωστόσο να διατηρήσει την ανωνυμία του, προκειμένου να απελευθερωθεί η επόμενη δόση προς την Αθήνα.

Σε συνδυασμό με άλλες μεταρρυθμίσεις, η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να πωλήσει τα δικαιώματα λειτουργίας, συντήρησης και εκμετάλλευσης του αυτοκινητόδρομου της Εγνατίας Οδού, μήκους 670 χλμ, για 35 έτη, έτσι ώστε να περάσει την πρώτη αξιολόγηση του προγράμματος από τους πιστωτές της και να λάβει την επόμενη δόση των 2,8 δις. ευρώ από το πρόγραμμα διάσωσης.

«Η απόφαση ελήφθη χθες από το δ.σ. του ΤΑΙΠΕΔ. Η έναρξη του διαγωνισμού και το χρονοδιάγραμμά του θα ανακοινωθούν έως τις 30 Σεπτεμβρίου», είπε ο αξιωματούχος στο Reuters, ο οποίος όμως απέφυγε να δώσει κάποια ένδειξη για το ποσό που ευελπιστεί η Αθήνα να αντλήσει από το συγκεκριμένο διαγωνισμό.

Υπενθυμίζεται ότι εναντίον της ιδιωτικοποίησης τάσσονται οι εργαζόμενοι της εταιρείας. Η Εγνατία παρουσίασε πέρσι έσοδα 55,7 εκατ. και ζημιές 67,1 εκατ.

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο