ΑρχικήΑυτοκινητόδρομοιΑκυρώθηκε ο διαγωνισμός για την υποθαλάσσια ζεύξη Λευκάδας

Ακυρώθηκε ο διαγωνισμός για την υποθαλάσσια ζεύξη Λευκάδας

Στην ακύρωση του δημόσιου διεθνούς διαγωνισμού για την «Μελέτη, Κατασκευή, Χρηματοδότηση, Λειτουργία, Συντήρηση και Εκμετάλλευση του Έργου: Υποθαλάσσια Ζεύξη Λευκάδας – Ν. Αιτωλοακαρνανίας», προχώρησε το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.

Η ανωτέρω απόφαση, σύμφωνα με το υπουργείο, οφείλεται στις αντιρρήσεις θεσμικών εκπροσώπων των τοπικών κοινωνιών, τόσο για τον σχεδιασμό του έργου, όσο και για την υλοποίησή του ως έργο Παραχώρησης.

Επίσης, η επέλευση του καταστροφικού σεισμού της 17ης Νοεμβρίου 2015, απαιτεί την εκ νέου ιεράρχηση και σχεδιασμό των απαιτούμενων έργων υποδομής, αναφέρει το υπουργείο.

Τι περιελάμβανε η αρχική προκήρυξη του έργου

-Την κατασκευή οδικού τμήματος, συνολικού μήκους 3 χλμ. (συμπεριλαμβανομένης της υποθαλάσσιας σήραγγας).

-Την κατασκευή υποθαλάσσιας σήραγγας κάτω από τον υφιστάμενο Δίαυλο Λευκάδας, με τα απαραίτητα τεχνικά έργα εισόδου και εξόδου, συνολικού μήκους 1,1 χλμ. περίπου, ώστε να είναι δυνατή η απρόσκοπτη διέλευση των πλοίων από τον Δίαυλο και η ταυτόχρονη είσοδος/έξοδος των οχημάτων στο νησί της Λευκάδας, καθώς και την κατασκευή των απαραίτητων οδικών συνδέσεων με το υφιστάμενο δίκτυο.

-Τη διαπλάτυνση του Διαύλου Λευκάδας, στο τμήμα από το τεχνικό έργο της υποθαλάσσιας σήραγγας μέχρι το κάστρο Αγ. Μαύρας,

-Την κατασκευή Τουριστικού Λιμένα (Μαρίνας) σκαφών μεγάλου μήκους στην περιοχή του Διαύλου, βορειοανατολικά του υφιστάμενου και υπό λειτουργία τουριστικού λιμένα σκαφών αναψυχής Λευκάδας, εφόσον εντασσόταν στο έργο παραχώρησης.

Mega
Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο