ΑρχικήΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΙΑκυρώθηκε ο διαγωνισμός για την υποθαλάσσια ζεύξη Λευκάδας

Ακυρώθηκε ο διαγωνισμός για την υποθαλάσσια ζεύξη Λευκάδας

Στην ακύρωση του δημόσιου διεθνούς διαγωνισμού για την «Μελέτη, Κατασκευή, Χρηματοδότηση, Λειτουργία, Συντήρηση και Εκμετάλλευση του Έργου: Υποθαλάσσια Ζεύξη Λευκάδας – Ν. Αιτωλοακαρνανίας», προχώρησε το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.

Η ανωτέρω απόφαση, σύμφωνα με το υπουργείο, οφείλεται στις αντιρρήσεις θεσμικών εκπροσώπων των τοπικών κοινωνιών, τόσο για τον σχεδιασμό του έργου, όσο και για την υλοποίησή του ως έργο Παραχώρησης.

Επίσης, η επέλευση του καταστροφικού σεισμού της 17ης Νοεμβρίου 2015, απαιτεί την εκ νέου ιεράρχηση και σχεδιασμό των απαιτούμενων έργων υποδομής, αναφέρει το υπουργείο.

Τι περιελάμβανε η αρχική προκήρυξη του έργου

-Την κατασκευή οδικού τμήματος, συνολικού μήκους 3 χλμ. (συμπεριλαμβανομένης της υποθαλάσσιας σήραγγας).

-Την κατασκευή υποθαλάσσιας σήραγγας κάτω από τον υφιστάμενο Δίαυλο Λευκάδας, με τα απαραίτητα τεχνικά έργα εισόδου και εξόδου, συνολικού μήκους 1,1 χλμ. περίπου, ώστε να είναι δυνατή η απρόσκοπτη διέλευση των πλοίων από τον Δίαυλο και η ταυτόχρονη είσοδος/έξοδος των οχημάτων στο νησί της Λευκάδας, καθώς και την κατασκευή των απαραίτητων οδικών συνδέσεων με το υφιστάμενο δίκτυο.

-Τη διαπλάτυνση του Διαύλου Λευκάδας, στο τμήμα από το τεχνικό έργο της υποθαλάσσιας σήραγγας μέχρι το κάστρο Αγ. Μαύρας,

-Την κατασκευή Τουριστικού Λιμένα (Μαρίνας) σκαφών μεγάλου μήκους στην περιοχή του Διαύλου, βορειοανατολικά του υφιστάμενου και υπό λειτουργία τουριστικού λιμένα σκαφών αναψυχής Λευκάδας, εφόσον εντασσόταν στο έργο παραχώρησης.

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο