ΑρχικήΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΙΔέσμευση Γ. Πατούλη για αύξηση των Επιτροπών στις εξετάσεις οδήγησης

Δέσμευση Γ. Πατούλη για αύξηση των Επιτροπών στις εξετάσεις οδήγησης

Για την άμεση ανάληψη πρωτοβουλιών, που εμπίπτουν στην αρμοδιότητα της Περιφέρειας, προκειμένου να βρεθεί λύση στο θέμα των εξετάσεων οδήγησης, δεσμεύθηκε ο νέος περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης.

Ο κ. Πατούλης βρέθηκε στην έκτακτη γενική συνέλευση του Σωματείου Εκπαιδευτών Οδηγών Δυτικής Αττικής, που έλαβε χώρα στο Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών.

Συγκεκριμένα, ο κ. Πατούλης ανέφερε ότι μετά την 1η Σεπτεμβρίου, οπότε και αναλαμβάνει καθήκοντα η νέα διοίκηση της Περιφέρειας, θα αυξηθούν οι Επιτροπές προκειμένου να αποσυμφορηθεί η ασφυκτική κατάσταση που έχει δημιουργηθεί και να δοθεί διέξοδος για τους περίπου 100.000 πολίτες -ανάμεσά τους και πολλοί επαγγελματίες- που θέλουν να αποκτήσουν δίπλωμα.

Ακόμη, δεσμεύθηκε για μία σοβαρή διαβούλευση με τους φορείς εκπροσώπησης του κλάδου, εξαίροντας τον ρόλο των εκπαιδευτών οδήγησης.

«Με αυτό τον τρόπο», ανέφερε, «θα μπορέσει η Περιφέρεια αλλά και τα Σωματεία να συμβάλουν σε έναν γόνιμο διάλογο με την Πολιτεία για τη διαμόρφωση ενός νέου πλαισίου τόσο για την εκμάθηση και τις εξετάσεις οδήγησης όσο και για την προώθηση και ενίσχυση της οδικής ασφάλειας».

Καλωσορίζοντας τον κ. Πατούλη, ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, υπογράμμισε ότι το Επιμελητήριο προσβλέπει στη στενή συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής και ζήτησε να βρεθεί το ταχύτερο δυνατό λύση στο μείζον, για τους επαγγελματίες του κλάδου αλλά και την κοινωνία, ζήτημα των εξετάσεων οδήγησης.

Παράλληλα, ο κ. Χατζηθεοδοσίου παρουσίασε τις δράσεις του Επιμελητηρίου και εστιάζοντας στους εκπαιδευτές αναφέρθηκε, μεταξύ των άλλων, στην υλοποίηση μελέτης για το σήμερα και το αύριο του κλάδου, σεμιναρίων ψηφιακής εκπαίδευσης κ.ά.

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο