ΑρχικήΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΙΕπίδειξη διάσωσης διοργανώθηκε από την Γέφυρα Ρίου Αντιρρίου με την συμμετοχή της ΠΥ

Επίδειξη διάσωσης διοργανώθηκε από την Γέφυρα Ρίου Αντιρρίου με την συμμετοχή της ΠΥ

Επιχειρησιακά χρήσιμη και οπτικά εντυπωσιακή ήταν η επίδειξη διάσωσης που διοργανώθηκε από την ΓΕΦΥΡΑ ΑΕ και έλαβε χώρα τις προηγούμενες ημέρες σε πυλώνα της Γέφυρας «Χαρίλαος Τρικούπης» με την συμμετοχή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, όπως αναφέρει η εταιρεία.

Τα σενάρια επικεντρώθηκαν στη διάσωση τραυματία από διάφορα σημεία καθ’ύψος των πυλώνων, επιχειρώντας προσομοιώσεις (π.χ. ακινητοποίηση τραυματία, τοποθέτηση σε ειδικό φορείο, ανάρτηση φορείου με ιμάντες πρόσδεσης και κάθετη μεταφορά μέχρι το κατάστρωμα για παραλαβή από ΕΚΑΒ κλπ).

Μετά το πέρας των ασκήσεων, ο κ. Σταθόπουλος, Τεχνικός Διευθυντής της ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε. ευχαρίστησε τον Υποστράτηγο κ. Τζουβάρα, καθώς και όλους τους αξιωματικούς και υπαξιωματικούς της Π.Υ. για την αποδοχή της πρόσκλησης τονίζοντας την άριστη συνεργασία μεταξύ των δύο πλευρών.

Υπογράμμισε τη λεπτομερή προετοιμασία που επιβάλλεται πριν από κάθε εργασία συντήρησης, όχι μόνο σε τεχνικά θέματα, αλλά επίσης σχετικά με την υγεία και ασφάλεια, καθώς και την προστασία του περιβάλλοντος.

Επισήμανε επίσης ότι γίνεται αναλυτική εκτίμηση κινδύνου και λαμβάνονται όλα τα ενδεδειγμένα μέτρα προστασίας (τόσο ατομικά όσο και συλλογικά) για την μείωση του κινδύνου.

Η συγκεκριμένη προετοιμασία αφορά και την περίπτωση διάσωσης από οποιαδήποτε περιοχή της Γέφυρας.

Στόχος των δοκιμών, μέρος των οποίων ήταν και η επίδειξη, είναι η εκπόνηση ενός αναλυτικού σχεδίου διάσωσης από oποιαδήποτε περιοχή εργασίας, το οποίο θα συζητηθεί με τους αρμόδιους της Π.Υ. καθώς και η αγορά του απαραίτητου ειδικού εξοπλισμού ο οποίος θα είναι στη διάθεση της ΕΜΑΚ, εάν και όταν απαιτηθεί.

Μετά την ολοκλήρωση του σχεδίου διάσωσης και την αγορά του κατάλληλου εξοπλισμού θα διεξαχθεί άσκηση της Π.Υ, όπως συμφωνήθηκε μεταξύ των δύο πλευρών.

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο