ΑρχικήLOGISTICSΕπιστολή της IRU στη Γερμανίδα καγκελάριο για το «χάος» στις οδικές μεταφορές

Επιστολή της IRU στη Γερμανίδα καγκελάριο για το «χάος» στις οδικές μεταφορές

Η Διεθνής Ένωση Οδικών Μεταφορών (IRU) έστειλε επιστολή στη Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ σχετικά με το «χάος» που εξαπλώνεται σε ολόκληρο το δίκτυο μεταφορών εμπορευμάτων της Ευρώπης, λόγω των νέων περιορισμών της κυβέρνησής της στους οδηγούς φορτηγών.

Όπως επισημαίνει η IRU, η άρνηση της Γερμανίας να απαλλάξει τους επαγγελματίες οδηγούς φορτηγών από τα υποχρεωτικά test COVID-19, παραβιάζει τις προηγούμενες δεσμεύσεις της σχετικά με τις «πράσινες λωρίδες» της ΕΕ και την ελεύθερη κυκλοφορία των εμπορευμάτων.

Με άλλες χώρες και περιοχές να υιοθετούν τους περιορισμούς της Γερμανίας για να αποτρέψουν χιλιάδες οδηγούς να «κολλήσουν» στο έδαφός τους, δημιουργείται μια αλυσιδωτή αντίδραση σε όλη την Ευρώπη, δυσχεραίνοντας τις αλυσίδες εφοδιασμού.

«Οι οδηγοί φορτηγών, μόνοι στην καμπίνα τους, εργάζονται με αυστηρά μέτρα υγιεινής, ενέχουν μικρό κίνδυνο για την εξάπλωση του ιού», δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας της IRU Umberto de Pretto.

«Κάνοντας τους να περιμένουν στην ουρά για ώρες σε θερμοκρασίες κάτω από το μηδέν σε αυτοσχέδια κέντρα δοκιμών στο πλάι του δρόμου χωρίς κατάλληλο φυσικό έλεγχο απόστασης, δεν είναι μόνο άσκοπο, αλλά είναι επικίνδυνο», ανέφερε.

Όπως σημειώνει η IRU, η μονομερής απόφαση της Γερμανίας εμποδίζει την ελεύθερη κυκλοφορία των εμπορευμάτων, επηρεάζοντας τις αλυσίδες εφοδιασμού σε ολόκληρη την ΕΕ.

Τα σούπερ μάρκετ, τα νοσοκομεία και τα εργοστάσια θα δουν σύντομα προβλήματα εφοδιασμού σε ολόκληρη την Ευρώπη, υποστηρίζει η Ένωση.

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο