ΑρχικήΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΙΗ Ελλάδα, μετά τους “μεγάλους”, 1η στην έγκριση έργων του σχεδίου Γιούνκερ, υποστηρίζει το υπ. Οικονομίας

Η Ελλάδα, μετά τους “μεγάλους”, 1η στην έγκριση έργων του σχεδίου Γιούνκερ, υποστηρίζει το υπ. Οικονομίας

Την πρώτη θέση, μαζί με το Βέλγιο και αμέσως μετά τις πέντε μεγάλες οικονομίες της Ευρώπης (Μεγάλη Βρετανία, Ιταλία, Γαλλία, Ισπανία και Γερμανία), κατέχει η Ελλάδα σε εγκρίσεις και υπογραφές δανείων για επενδυτικά σχέδια, στο πλαίσιο του Σχεδίου Γιούνκερ (State of play, July 2016, Ευρωπαϊκή Επιτροπή και Όμιλος Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων – ΕΤΕπ), σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης.

Ήδη έχει εγκριθεί χρηματοδότηση ύψους 533 εκατ. ευρώ σε πέντε έργα, η οποία υπολογίζεται ότι θα οδηγήσει σε επενδύσεις ύψους 854 εκατ. ευρώ. Στα έργα αυτά εντάσσεται το πρώτο τμήμα της γραμμής 4 του Μετρό, συνολικού κόστους 1,5 δισ. (το 75% θα χρηματοδοτηθεί από την ΕΤΕπ, το 25% από ΕΣΠΑ).

Επιπλέον, έχει εγκριθεί χρηματοδότηση ύψους 160 εκατ. ευρώ προς ενδιάμεσες τράπεζες, η οποία υπολογίζεται ότι θα οδηγήσει σε επενδύσεις άνω των 280 εκατ. ευρώ και θα ωφελήσει περισσότερες από 700 μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Τα παραπάνω στοιχεία κατέθεσε σήμερα στη Βουλή ο Υπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, Γιώργος Σταθάκης κατά τη συζήτηση της επίκαιρης ερώτησης του βουλευτή Αργολίδας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Γιάννη Μανιάτη.

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο