ΑρχικήΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΙΚάλεσμα Κομισιόν σε 9 χώρες για αναβάθμιση της σύνδεσης μεταξύ των εθνικών e-μητρώων για τους οδικούς μεταφορείς και της νέας έκδοσης του ERRU

Κάλεσμα Κομισιόν σε 9 χώρες για αναβάθμιση της σύνδεσης μεταξύ των εθνικών e-μητρώων για τους οδικούς μεταφορείς και της νέας έκδοσης του ERRU

Αιτιολογημένες γνώμες στο Βέλγιο, τη Δανία, το Ηνωμένο Βασίλειο, τις Κάτω Χώρες, την Κύπρο, τη Μάλτα, την Ουγγαρία, την Πορτογαλία και την Τσεχία αποφάσισε να αποστείλει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, καθώς τα εν λόγω κράτη-μέλη δεν έχουν αναβαθμίσει τη σύνδεση μεταξύ των εθνικών τους ηλεκτρονικών μητρώων για τις επιχειρήσεις οδικών μεταφορών και της νέας έκδοσης του ευρωπαϊκού μητρώου επιχειρήσεων οδικών μεταφορών (ERRU), όπως απαιτείται από τον εκτελεστικό κανονισμό (ΕΕ) 2016/480.

Το ERRU καθιστά εφικτή την ανταλλαγή πληροφοριών μεταξύ των κρατών-μελών σχετικά με τις επιχειρήσεις οδικών μεταφορών που είναι εγκατεστημένες στην ΕΕ. Συνιστά ουσιαστικό μέσο για την εξασφάλιση της επιβολής της ενωσιακής νομοθεσίας. Η εφαρμογή της νέας και βελτιωμένης έκδοσης του ERRU απαιτεί από τα κράτη-μέλη να προσαρμόσουν τα συστήματά τους σε εθνικό επίπεδο.

Η προθεσμία για την αναβάθμιση της σύνδεσης των εθνικών ηλεκτρονικών μητρώων έληξε στις 30 Ιανουαρίου 2019, ωστόσο εάν οι αρχές των οικείων κρατών δεν λάβουν μέτρα εντός 2 μηνών, η Κομισιόν μπορεί να αποφασίσει να τα παραπέμψει στο Δικαστήριο της ΕΕ.

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο