ΑρχικήΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΙΗ Volvo παρέδωσε τα πρώτα ηλεκτρικά φορτηγά στην Ευρώπη

Η Volvo παρέδωσε τα πρώτα ηλεκτρικά φορτηγά στην Ευρώπη

Παραδόθηκαν στους πελάτες τα πρώτα πλήρως ηλεκτρικά οχήματα της Volvo Trucks.

Πρόκειται για ένα απορριμματοφόρο για την εταιρεία διαχείρισης αποβλήτων & ανακύκλωσης Renova, και ένα φορτηγό διανομών για την εταιρεία logistics DB Schenker και εταίρο μεταφορών TGM, η οποία δραστηριοποιείται στη Σουηδία.

Το Volvo FL Electric, το πρώτο πλήρως ηλεκτρικό όχημα της Volvo, προορίζεται για διανομές, διαχείριση απορριμμάτων και λοιπές εφαρμογές του τομέα αστικών μεταφορών.

Τα Volvo FL Electric είναι οχήματα προ-παραγωγής που έχουν εξελιχθεί σε συνεργασία με επιλεγμένους πελάτες. Η μαζική παραγωγή του Volvo FL Electric και του ισχυρού Volvo FE Electric της ίδιας οικογένειας, θα ξεκινήσει με περιορισμένο αριθμό φορτηγών για τις Ευρωπαϊκές αγορές το δεύτερο εξάμηνο του 2019.

Η αθόρυβη λειτουργία και οι μηδενικές εκπομπές ρύπων βελτιώνουν τις συνθήκες εργασίας για τους οδηγούς και συμβάλλουν σε ένα πιο αθόρυβο, πιο καθαρό περιβάλλον πόλης.

«Η στενή συνεργασία με οδηγούς και πελάτες μας έδωσε τη δυνατότητα να αναπτύξουμε, σε σύντομο χρονικό διάστημα, ηλεκτροκίνητες λύσεις μεταφορών που ικανοποιούν υψηλές απαιτήσεις σε επίπεδο επιδόσεων, οδηγικών αποστάσεων, διαχείρισης φορτίων και εφαρμογών» δήλωσε ο Roger Alm, πρόεδρος της Volvo Trucks.

Οι οδηγοί που θα διαχειρίζονται τα ηλεκτρικά φορτηγά είχαν την ευκαιρία να τα δοκιμάσουν πριν την παραλαβή, στο πλαίσιο εκπαίδευσης χειριστών.

«Οι οδηγοί εντυπωσιάστηκαν ιδιαίτερα από την άμεση απόκριση του κινητήρα, την ταχεία και ομαλή επιτάχυνση και το χαμηλό επίπεδο θορύβων» συνοψίζει ο Roger Alm.

«Θα συνεχίσουμε να εξελίσσουμε την ηλεκτροκίνητη γκάμα μας. Ταυτόχρονα, μειώνουμε σταθερά τις επιπτώσεις των πετρελαιοκίνητων και βενζινοκίνητων φορτηγών μας στο περιβάλλον και το κλίμα, κυρίως μέσω ενεργειακά αποδοτικών συστημάτων κίνησης» κατέληξε.

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο