ΑρχικήΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΙ«Καθαρά» οχήματα, εναλλακτικά καύσιμα και ITS τα «όπλα» των μεταφορών για το clean mobility. Το μήνυμα της V. Bulc

«Καθαρά» οχήματα, εναλλακτικά καύσιμα και ITS τα «όπλα» των μεταφορών για το clean mobility. Το μήνυμα της V. Bulc

Η «καθαρή» κινητικότητα (mobility) είναι εξαιρετικά σημαντική για τις μεταφορές, για την Ευρώπη και για ολόκληρο τον πλανήτη, τονίζει σε μήνυμά της στο Twitter, η Ευρωπαία επίτροπος αρμόδια για θέματα μεταφορών Βιολέτα Μπούλτς.

Όπως είπε, η ΕΕ είναι σταθερά προσηλωμένη στην Συμφωνία του Παρισιού για την κλιματική αλλαγή, και συμπλήρωσε ότι για το λόγο αυτό ήδη, από το 2016, έχουν ληφθεί συγκεκριμένα μέτρα για την απανθρακοποίηση του κλάδου των μεταφορών, τα οποία στηρίζονται σε τρεις πυλώνες: τα «πράσινα» οχήματα, τα εναλλακτικά καύσιμα και τα ευφυή συστήματα μεταφορών (ITS).

Η απανθρακοποίηση, σύμφωνα με την Μπούλτς, αποτελεί πρόκληση και συνάμα μια ευκαιρία ειδικά όταν αυτή είναι συνδεδεμένη με την ψηφιοποίηση. Μάλιστα, χαρακτήρισε ως απόλυτα συνυφασμένες έννοιες αυτές τις δύο έννοιες, οι οποίες κατά τη γνώμη της θα οδηγήσουν σε multimodality και ενοποιημένες λύσεις τον κλάδο των μεταφορών.

Ακολουθεί το μήνυμα της Επιτρόπου με αφορμή το συνέδριο, που γίνεται στη Βιέννη, με βασική θεματική το clean mobility, που διοργανώνεται από την Ευρωπαϊκή Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή (EESC) σε συνεργασία με τους Αυστριακούς Σιδηροδρόμους (ÖBB).

https://twitter.com/Bulc_EU/status/1063088552681111552

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο