ΑρχικήΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΙΜέλος του Εθνικού Συμβουλίου Έρευνας, Τεχνολογίας & Καινοτομίας (ΕΣΕΤΕΚ) ο Ευ. Μπεκιάρης του ΙΜΕΤ

Μέλος του Εθνικού Συμβουλίου Έρευνας, Τεχνολογίας & Καινοτομίας (ΕΣΕΤΕΚ) ο Ευ. Μπεκιάρης του ΙΜΕΤ

Μέλος του νέου 11μελούς Εθνικού Συμβουλίου Έρευνας, Τεχνολογίας & Καινοτομίας (ΕΣΕΤΕΚ) όπως αυτό ορίστηκε από τον υφυπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, αρμόδιο για την Έρευνα και την Καινοτομία, Χρίστο Δήμα αποτελεί ο διευθυντής του Ινστιτούτου Βιώσιμης Κινητικότητας & Δικτύων Μεταφορών, ΕΚΕΤΑ δρ. Ευάγγελος Μπεκιάρης.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, «πρόκειται για μία ιδιαιτέρως τιμητική συμμετοχή που επιβεβαιώνει την αναγνώριση της πολιτείας στη σημαντική προσφορά του ΙΜΕΤ στον τομέα της Έρευνας και των Μεταφορών, καθώς και στον καταξιωμένο ρόλο του ως διεθνώς αναγνωρισμένος φορέας και κέντρο αριστείας, έρευνας και καινοτομίας στις Μεταφορές πανευρωπαϊκά.

Ταυτόχρονα η συμμετοχή Ερευνητών στο νέο ΕΣΕΤΕΚ σηματοδοτεί το στόχο του υπουργείου για μια αποτελεσματικότερη διασύνδεση της Έρευνας με την Καινοτομία, καθώς το Εθνικό Συμβούλιο Έρευνας, Τεχνολογίας και Καινοτομίας (ΕΣΕΤΕΚ) αποτελεί το ανώτατο γνωμοδοτικό όργανο της Πολιτείας σε ότι αφορά τη χάραξη εθνικής στρατηγικής για την Έρευνα, την Τεχνολογία και την Ανάπτυξη της Καινοτομίας».

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Μπεκιάρης διατελεί πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Οργανισμού ECTRI, που εκπροσωπεί τα Ευρωπαϊκά Ινστιτούτα Έρευνας στις Μεταφορές, ενώ πρόσφατα εξελέγη νέος πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Οργανισμού EURNEX (EUropean rail Research Network of EXcellence).

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο