ΑρχικήΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΙΜεταξύ των ουραγών στην ηλεκτροκίνηση η Ελλάδα: Μόλις 38 τα σημεία φόρτισης

Μεταξύ των ουραγών στην ηλεκτροκίνηση η Ελλάδα: Μόλις 38 τα σημεία φόρτισης

Στις έξι ευρωπαϊκές χώρες με τα λιγότερα σημεία φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων συγκαταλέγεται η Ελλάδα, με τον αριθμό τους να φτάνει μόλις τα 38.

Τις υπόλοιπες θέσεις των ουραγών στην ευρωπαϊκή κατάταξη καταλαμβάνουν η Κύπρος με 36 σημεία φόρτισης, η Λετονία με 73, η Βουλγαρία με 94, η Μάλτα με 97 και η Ρουμανία με 114.

Στον αντίποδα, το 76% του συνόλου των σημείων φόρτισης για ηλεκτρικά οχήματα συγκεντρώνεται σε Ολλανδία (28%), Γερμανία (22%), Γαλλία (14%) και Ην. Βασίλειο (12%).

Σχολιάζοντας τα παραπάνω ευρήματα, η Ευρωπαϊκή Ένωση Κατασκευαστών Αυτοκινήτων (ACEA) προειδοποιεί ότι η σοβαρή έλλειψη και η μη ισορροπημένη κατανομή σημείων φόρτισης ουσιαστικά θέτει τους καταναλωτές εκτός της αγοράς ηλεκτρικών οχημάτων.

Σήμερα, στην Ευρωπαϊκή Ένωση, υπάρχουν περί τα 100.000 σημεία φόρτισης, ενώ σύμφωνα με συντηρητικές εκτιμήσεις της Κομισιόν ως το 2025 θα χρειαστούν τουλάχιστον 2 εκατ. σημεία ακόμη.

Πρακτικά, αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να υπάρξει -κατ’ ελάχιστο- 20πλάσια αύξηση των σημείων φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων μέσα στα επόμενα 7 έτη.

Β. Βεγιάζη

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο