ΑρχικήΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΙΜε αφετηρία την Ελλάδα, η Blink Europe εισέρχεται στην ευρωπαϊκή αγορά φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων

Με αφετηρία την Ελλάδα, η Blink Europe εισέρχεται στην ευρωπαϊκή αγορά φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων

Με αφετηρία την ελληνική αγορά, η κοινοπραξία Blink Europe, που απαρτίζεται από τον όμιλο Eunice Energy Group (EEG) και την αμερικανική Blink Charging Co, εισέρχεται στην ευρωπαϊκή αγορά φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η κοινοπραξία Blink Charging Europe Ltd. (Blink Europe) εντάσσεται στην παγκόσμια στρατηγική σύναψης συμμαχιών της Blink και της εξασφαλίζει διείσδυση στις ευρωπαϊκές αγορές ακριβώς τη στιγμή που αναπτύσσεται ταχύτατα η φόρτιση ηλεκτρικών οχημάτων.

Αξίζει να αναφερθεί ότι, οι πωλήσεις των ηλεκτροκίνητων οχημάτων συνεχίζουν να αυξάνονται σε όλη την Ευρώπη και έφθασαν τις 400.000 μέσα στο 2018, εμφανίζοντας αύξηση 33%.

«Η Blink έχει τα προϊόντα και την τεχνολογία, ενώ η EEG έχει τη θέση και τους οικονομικούς πόρους που θα εξασφαλίζουν τη δυναμική είσοδο στις αγορές. Κι ακόμα, το ελληνικό δίκτυο φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων θα αξιοποιεί ενέργεια που η EEG παράγει από Ανανεώσιμες Πηγές, με τα απαραίτητα πιστοποιητικά προέλευσης» τονίζεται στην ανακοίνωση.

Σύμφωνα με τον Michael D. Farkas, ιδρυτή και εκτελεστικό πρόεδρο της Blink «Αυτή η κοινοπραξία που στοχεύει στην πανευρωπαϊκή αγορά φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων δημιουργείται σε μια πολύ σημαντική χρονική συγκυρία για τη χώρα».

Συνεχίζοντας, δήλωσε ότι «Η Ελλάδα βρίσκεται πολύ χαμηλά στην κατάταξη των ευρωπαϊκών χωρών ανάλογα με την ετοιμότητά τους να υποδεχθούν την ηλεκτροκίνηση. Αυτό οφείλεται κυρίως στην έλλειψη υποδομών ηλεκτροφόρτισης κι έχουμε μεγάλη ανυπομονησία να αξιοποιήσουμε την κοινοπραξία μας ώστε να δημιουργήσουμε μεγάλη διαθεσιμότητα σημείων φόρτισης παντού στην Ελλάδα».

Ο ιδρυτής και εκτελεστικός πρόεδρος του ομίλου Eunice Energy Group Γιώργος Ι. Καλαβρουζιώτης δήλωσε «Καλωσορίζω την Blink στην Ελλάδα και την Ευρώπη. Ο ελληνικός ενεργειακός όμιλος EEG και η διεθνούς εμβέλειας Blink Charging Co., USA, ενώνουν τις δύο πλευρές του Ατλαντικού με τα κοινά χαρακτηριστικά που τις διακρίνουν: Επενδύουμε, Καινοτομούμε και Πρωτοπορούμε στις τεχνολογίες παραγωγής, διαχείρισης και αποθήκευσης ενέργειας από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ).

Η κοινοπραξία «Blink Europe» είναι το επιστέγασμα των κοινών στόχων και των κοινών αναπτυξιακών μας σκοπών. Στις προτεραιότητες των αναπτυξιακών δραστηριοτήτων της κοινοπραξίας μας, είναι η υλοποίηση υποδομών και δικτύων φόρτισης ηλεκτροκίνητων οχημάτων με ενέργεια από ΑΠΕ με τα επίσημα πιστοποιητικά προέλευσης.

Η καθαρή ενέργεια  που η Eunice Energy Group (EEG) παράγει στην Ελλάδα είναι η νέα κινητήριος δύναμη για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα και την πράσινη οικονομία πρώτα στη χώρα μας και σύντομα σε άλλες ευρωπαϊκές αγορές. Αυτή η κοινοπραξία αποτελεί για την EEG ένα ακόμα βήμα στη σταθερή μας πορεία προς τη δημοκρατία της ενέργειας, στην Ελλάδα, την Ευρώπη και ολόκληρο τον πλανήτη».

Who is who

  • Η Blink Charging Co. είναι μία από τις κορυφαίες εταιρείες των ΗΠΑ στον τομέα της διάθεσης προϊόντων κι υπηρεσιών φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων.

Κατέχει και λειτουργεί δίκτυα σταθμών φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων ενώ διαθέτει στην αγορά τα ανάλογα προϊόντα με την επωνυμία Blink, αλλά και προϊόντα άλλων κατασκευαστών όπως οι Chargepoint, General Electric (GE) και SemaConnect.

Η Blink Charging προσφέρει επίσης συνδεσιμότητα με το Blink Network, μια cloud-based πλατφόρμα η οποία λειτουργεί, παρακολουθεί και διαχειρίζεται το δίκτυο σταθμών φόρτισης Blink κι ενημερώνεται με όλα τα σχετικά δεδομένα.

  • Ο όμιλος Eunice Energy Group (EEG) είναι πρωτοπόρος στον τομέα των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας. Από το 2001, επενδύει, παράγει και διαθέτει ηλεκτρική ενέργεια που προέρχεται αποκλειστικά από Ανανεώσιμες Πηγές.

Κατέχει και λειτουργεί αιολικά και φωτοβολταϊκά πάρκα, αλλά και τον πρώτο υβριδικό σταθμό που διακρίθηκε διεθνώς ως Project TILOS.

Ακόμα, σχεδιάζει, υλοποιεί και λειτουργεί κάθε είδους εφαρμογές και κατασκευάζει την πρώτη ελληνική ανεμογεννήτρια EW16 θέτις.

Χάρις στην τεχνογνωσία και τη δραστηριότητά του σε όλο το φάσμα παραγωγής ενέργειας από ΑΠΕ, ο όμιλος EEG είναι “partner of choice” για διεθνή funds κι εταιρείες που αναπτύσσουν μεγάλα projects στην Ελλάδα και την Ευρώπη.

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο