ΑρχικήΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΙΤα 1,25 δισ. έφταναν οι διεκδικήσεις των παραχωρησιούχων των οδικών αξόνων

Τα 1,25 δισ. έφταναν οι διεκδικήσεις των παραχωρησιούχων των οδικών αξόνων

Οι διεκδικήσεις των παραχωρησιούχων των οδικών αξόνων έφταναν τα 1,25 δις., έναντι των οποίων το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών εξοικονόμησε 764 εκατ.

Αυτό υποστήριξε, για ακόμη μια φορά, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης, σε συνέντευξη στην ΕΡΤ.

«Το πρόβλημα ήταν ότι ξεκίνησαν έργα χωρίς μελέτες. Ξεκίνησαν έργα χωρίς απαλλοτριώσεις, χωρίς αδειοδοτήσεις. Ξεκίνησαν έργα που έλεγαν οι συμβάσεις τους ότι σε έξι μήνες θα έχουν ολοκληρωθεί οι απαλλοτριώσεις και οι αρχαιολογικές εργασίες σε ένα χρόνο», ανέφερε ο υπουργός Υποδομών, επισημαίνοντας ότι οι παραχωρησιούχοι και οι εργολάβοι ζητούσαν 1 δις 254 εκατομμύρια, ως αποζημιώσεις, και έλαβαν 764 εκατ. λιγότερα.

Σύμφωνα με τα όσα διατείνεται το υπουργείο Μεταφορών, οι εξοικονομήσεις ανήλθαν:

-Στην «Ολυμπία Οδό»: 171.834.053 ευρώ.

-Στην «Ιόνια Οδό»: 230.240.276 ευρώ.

-Στον Ε-65: 137.403.444 ευρώ.

-Στον αυτοκινητόδρομο «Μορέα»: 225.000.000  ευρώ.

Υπογραμμίζεται ότι οι ανωτέρω ισχυρισμοί δεν ενστερνίζονται από όλους στον κατασκευαστικό κλάδο.

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
Σχόλια
  • Σε ένα παιγνίδι που είναι στημένο, βάζουμε τους Παραχωρησιούχους να ζητάνε πολλά και μετά “διαπραγματευόμαστε” δήθεν μαζί τους, για να πανηγυρίσουμε ότι πετύχαμε “συμβιβασμό”, με τον οποίο τους δίνουμε 764 λιγότερα! Όμορφος κόσμος, Αγγελικά πλασμένος, τελικά αυτός ο κόσμος της διαπλοκής “νταβατζήδων” και πολιτικού συστήματος! Όποιος και να κυβερνά, δεν αλλάζει τίποτα! Η κυβέρνηση Σαμαρά- Βενιζέλου και ο Χρυσοχοΐδης αναθεώρησε τις Συμβάσεις Παραχώρησης των Οδικών Αξόνων, δίνοντάς τους ένα “σκασμό” λεφτά, για να τα τελειώσουν το 2015, και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και ο Σπίρτζης τους έδωσε εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ, με νέες αποζημιώσεις και “πριμ επιτάχυνσης”, για να μισοτελειώσουν μέχρι 31/3/2017, οπότε κλείνει το ΕΣΠΑ 2007-2013. Δεν λένε, όμως, ότι για να τελειώσουν τα χαρακτηρίζουν ως έργα “ΗΜΙΤΕΛΗ” και τα εντάσσουν και στο ΕΣΠΑ 2014-2020, στερώντας σημαντικούς πόρους από το νέο ΕΣΠΑ, που θα διατίθεντο για άλλα έργα, ιδιαιτέρως της Περιφέρειας, που έχει ανάγκη η χώρα μας. Σημειωτέον, ότι αυτό το ενδεχόμενο το θεωρούσε ο κ. Σπίρτζης σε συνεντεύξεις του “καταστροφικό”! Το ίδιο έλεγαν κι άλλα κυβερνητικά στελέχη..Αλλά ποιος θυμάται τέτοιες συνεντεύξεις; Τα συστημικά ΜΜΕ βγάζουν το “σκασμό”, είτε για να μην ενοχλήσουν τα αφεντικά τους, είτε γιατί είναι “μπουκωμένα” .

    Φεβ 7, 2017

Αφήστε ένα σχόλιο