ΑρχικήΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΙΟ CEO της Scania πρόεδρος του Συμβουλίου Επαγγελματικών Οχημάτων της ACEA για το 2020

Ο CEO της Scania πρόεδρος του Συμβουλίου Επαγγελματικών Οχημάτων της ACEA για το 2020

Το Συμβούλιο Επαγγελματικών Οχημάτων της Ένωσης Ευρωπαίων Κατασκευαστών Αυτοκινήτων (ACEA) επέλεξε τον Henrik Henriksson, διευθύνοντα σύμβουλο της Scania, για πρόεδρο το 2020.

Ο κ. Henriksson αναλαμβάνει τα «ηνία» από τον Gerrit Marx, πρόεδρο επαγγελματικών και ειδικών οχημάτων της CNH Industrial.

Η διευκόλυνση της ομαλής μετάβασης στις μεταφορές με ουδέτερο ισοζύγιο άνθρακα είναι μία από τις κορυφαίες προτεραιότητες της ACEA για τα επόμενα χρόνια, καθώς και η διασφάλιση ότι οι οδικές εμπορευματικές μεταφορές μπορούν να συνεχίσουν να συμβάλλουν στην καλή λειτουργία της ευρωπαϊκής οικονομίας.

«Προσβλέπουμε να συνεργαστούμε στενά με τα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα για να διασφαλίσουμε την επίτευξη των στόχων του Green Deal. Πιστεύω ακράδαντα ότι, με τις αυξανόμενες προσπάθειες όλων, οι οδικές μεταφορές με ουδέτερο ισοζύγιο άνθρακα μέχρι το 2050 είναι εφικτές» είπε ο κ. Henriksson.

Ωστόσο, υπογράμμισε ότι «αυτό θα απαιτήσει σοβαρές επενδύσεις για τη φόρτιση και ανανέωση της κατάλληλης υποδομής για φορτηγά και λεωφορεία, καθώς και για ένα νομοθετικό πλαίσιο που θα προωθεί όλα τα μηδενικά και χαμηλής εκπομπής οχήματα. Και πρέπει να ξεκινήσουμε εδώ και τώρα για να πετύχουμε».

Να σημειωθεί ότι το Διοικητικό Συμβούλιο Επαγγελματικών Οχημάτων της ACEA εκλέγει πρόεδρο με ετήσια θητεία, ενώ απαρτίζεται από ανώτερα στελέχη εταιρειών – μελών της Ένωσης όπως οι: DAF Trucks, Daimler Trucks, IVECO, MAN Truck & Bus, Scania, Volkswagen Commercial Vehicles και Volvo Group.

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο