ΑρχικήΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΙΠιέζει η αυτοκινητοβιομηχανία για δημόσιους σταθμούς φόρτισης: 1 εκατ. έως το 2024 στην ΕΕ

Πιέζει η αυτοκινητοβιομηχανία για δημόσιους σταθμούς φόρτισης: 1 εκατ. έως το 2024 στην ΕΕ

Πιέζει η αυτοκινητοβιομηχανία για την εγκατάσταση και λειτουργία δημόσιων σταθμών φόρτισης, ώστε να επιταχυνθεί η διείσδυση της ηλεκτροκίνησης στην Ευρώπη και οι περιβαλλοντικοί στόχοι που έχουν τεθεί.

Της Βάσως Βεγιάζη 

Όπως αναφέρει η ACEA, oι κατασκευαστές αυτοκινήτων, περιβαλλοντολόγοι και ομάδες καταναλωτών καλούν την ΕΕ να θέσει φιλόδοξους στόχους ανά χώρα για την ανάπτυξη σημείων φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων.

Σε μια κοινή επιστολή, η Ευρωπαϊκή Ένωση Κατασκευαστών Αυτοκινήτων (ACEA), οι Μεταφορές και το Περιβάλλον (T&E) και ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Καταναλωτών (BEUC) ζήτησαν από τους επιτρόπους για το κλίμα, τις μεταφορές, τη βιομηχανία και την ενέργεια της ΕΕ να επιτύχουν τη δημιουργία 1 εκατ. δημόσιων σημείων φόρτισης έως το 2024 και 3 εκατ. το 2029.

Ο καθορισμός στόχων, όπως επισημαίνεται, θα στείλει ένα ισχυρό μήνυμα στους καταναλωτές ότι ο αριθμός των δημόσιων σημείων φόρτισης θα συμβαδίσει με τις αυξανόμενες πωλήσεις ηλεκτρικών οχημάτων που παρακολουθεί η Ευρώπη.

«Θα έδινε επίσης πολύ αναγκαία βεβαιότητα στην αυτοκινητοβιομηχανία, αλλά και στους φορείς εκμετάλλευσης δικτύων, στους φορείς επαναφόρτισης των υποδομών και στις εταιρείες μεταφορών.

Η πρόταση θα συμβάλει επίσης στη δημιουργία ενός εκατομμυρίου θέσεων εργασίας σε ολόκληρη την ήπειρο και θα βοηθήσει την ΕΕ να επιτύχει τους κλιματικούς της στόχους», υπογραμμίζεται.

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο