ΑρχικήΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΙΠρόταση συγχώνευσης στη Renault κατέθεσε η Fiat Chrysler. Οι όροι του deal

Πρόταση συγχώνευσης στη Renault κατέθεσε η Fiat Chrysler. Οι όροι του deal

Η ιταλοαμερικανική Fiat Chrysler (FCA) κατέθεσε πρόταση συγχώνευσης στη γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία Renault, μια συμφωνία που θα μπορούσε να δημιουργήσει ένα νέο παγκόσμιο κατασκευαστή αυτοκινήτων.

Μάλιστα, σύμφωνα με το Reuters, η πρόταση της FCA συζητήθηκε σε συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της γαλλικής επιχείρησης νωρίς τη Δευτέρα.

Το deal θα δημιουργήσει μια αυτοκινητοβιομηχανία που θα πουλά 8,7 εκατομμύρια οχήματα το χρόνο, με ισχυρή παρουσία σε βασικές αγορές αυτοκινήτων, με ετήσια κέρδη 5 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα με την πρόταση που κατατέθηκε, οι δύο αυτοκινητοβιομηχανίες θα συνενωθούν υπό την «ομπρέλα» μιας εισηγμένης ολλανδικής holding εταιρείας, ενώ μετά την καταβολή ειδικού μερίσματος -ύψους 2,5 δισ. ευρώ στους μετόχους της FCA-, κάθε επιχείρηση θα κατέχει το 50% της holding εταιρείας.

Να σημειωθεί ότι, η πίεση για συγχωνεύσεις μεταξύ των αυτοκινητοβιομηχανιών έχει αυξηθεί με τις προκλήσεις, μετά και τις προκλήσεις που προκύπτουν από την ηλεκτροκίνηση, τη θέσπιση αυστηρότερων κανονισμών στις εκπομπές και την ανάπτυξη δαπανηρών νέων τεχνολογιών για τα συνδεδεμένα και αυτόνομα οχήματα.

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο