ΑρχικήΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΙΣε λειτουργία ο κόμβος Ζευγολατιού, έναρξη νέου συστήματος διοδίων στο νέο αυτοκινητόδρομο Κορίνθου- Πατρών

Σε λειτουργία ο κόμβος Ζευγολατιού, έναρξη νέου συστήματος διοδίων στο νέο αυτοκινητόδρομο Κορίνθου- Πατρών

Σε λειτουργία τέθηκε ο νέος κόμβος Ζευγολατιού και παράλληλα, το νέο σύστημα διοδίων στο νέο αυτοκινητόδρομο Κορίνθου – Πατρών.

Η μετάβαση στο νέο σύστημα θα γίνει σταδιακά, αρχής γενομένης από το τμήμα Κόρινθος- Ξυλόκαστρο, όπου:

-η χρέωση στον υφιστάμενο μετωπικό σταθμό του Κιάτουθα γίνεται και στις δύο κατευθύνσεις και

-ξεκινάει η λειτουργία των πλευρικών σταθμών διοδίων στον Κόμβο Ζευγολατιού (χρέωση από/ προς Αθήνα) και στον κόμβο Κιάτου (χρέωση από/προς Πάτρα) με τις ακόλουθες τιμές:

Τιμές Διοδίων ανά σταθμό διοδίων και κατηγορία οχήματος (€ με 24% ΦΠΑ)
Σταθμός Διοδίων Κατ. 1 Κατ. 2

 

Κατ. 3

 

Κατ. 4

 

Μετωπικός Κιάτου 1,60 2,20 5,70 8,00
Πλευρικός Κιάτου 0,60 0,80 2,10 3,00
Πλευρικός Ζευγολατιού 0,50 0,70 1,80 2,60

Οι νέοι πλευρικοί σταθμοί διοδίων Κιάτου και Ζευγολατιού θα λειτουργούν με μηχανήματα Αυτόματης Πληρωμής ή με Χρήση Πομποδέκτη.

Επεκτείνεται στους ανωτέρω σταθμούς διοδίων το εκπτωτικό πρόγραμμα VALUE, που παρέχει κλιμακωτές εκπτώσεις από 15% έως και 60% σε οχήματα κατηγορίας 1 και 2 (με χρήση  πομποδέκτη OΛΥΜΠΙΑ PASS  ή Μοτοκάρτας Ολυμπίας Οδού) ανάλογα με τη συχνότητα διέλευσης σε κάθε μετωπικό ή πλευρικό σταθμό.

Σημειώνεται ότι στο τμήμα Ελευσίνα-Κόρινθοςδεν υπάρχει καμία αλλαγή, ενώ στο επόμενο διάστημα με την πλήρη εφαρμογή του νέου συστήματος διοδίων (και στο τμήμα Ξυλόκαστρο –Πάτρα) το συνολικό κόστος του διοδίου για τα επιβατικά αυτοκίνητα για το σύνολο των 202χλμ. (Ελευσίνα-Πάτρα) θα είναι 11,50€. 

«Η Ολυμπία Οδός επιβεβαιώνει τη δέσμευσή της για την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών, με γνώμονα την ασφάλεια, την ταχύτητα και την άνεση στοχεύοντας στην ενεργή επιλογή του αυτοκινητόδρομου σε κάθε μετακίνηση και τη σταθερή προτίμηση των οδηγών», αναφέρει η εταιρεία.

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο