ΑρχικήΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΙΣτην αγορά ηλεκτροκίνητων οχημάτων εισέρχονται Nissan – Renault

Στην αγορά ηλεκτροκίνητων οχημάτων εισέρχονται Nissan – Renault

Στη “μάχη” της ηλεκτροκίνησης μπαίνουν οι οι αυτοκινητοβιομηχανίες Nissan και Renault, που ενώνουν τις δυνάμεις τους με την κινεζική Dongfeng Motor, με στόχο την κατασκευή οχημάτων τροφοδοτούμενων με μπαταρία.

Στο κοινοπρακτικό σχήμα, που θα φέρει το όνομα «eGT New Energy Automotive Co», θα συμμετέχουν κατά 50% η Dongfeng και κατά 50% οι Renault – Nissan, με την κάθε μία να κατέχει από 25%.

Η eGT θα έχει την έδρα της στην πόλη του Shiyan της κεντρικής Κίνας. Σύμφωνα με τους ως τώρα σχεδιασμούς της κ/ξ, το πρώτο ηλεκτροκίνητο μοντέλο θα κατασκευαστεί στις γραμμές παραγωγής της Dongfeng, στη Shiyan, το οποίο έχει δυναμικότητα 120.000 μονάδων ετησίως.

Όπως αναφέρει το MarketWatch, οι αυτοκινητοβιομηχανίες αναζητούν εδώ και καιρό τοπικούς εταίρους για παραγωγή ηλεκτρικών οχημάτων στην Κίνα, της οποίας η κυβέρνηση προτίθεται να απαιτήσει από τις εταιρείες να αφιερώσουν συγκεκριμένο ποσοστό της παραγωγής τους σε οχήματα τροφοδοτούμενα με μπαταρία.

Αντίστοιχη κοινοπραξία ανακοίνωσε πρόσφατα η Ford Motor, καθώς οι κινεζικές αρχές απαιτούν από τις ξένες εταιρείες να σχηματίζουν joint ventures με κινεζικές, αν θέλουν να παράγουν αυτοκίνητα στην ασιατική χώρα.

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο