ΑρχικήΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΙΣτη τελική ευθεία οι διαδικασίες για την εκδήλωση ενδιαφέροντος της κατασκευής του Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης

Στη τελική ευθεία οι διαδικασίες για την εκδήλωση ενδιαφέροντος της κατασκευής του Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης

Στη τελική ευθεία μπαίνουν οι διαγωνιστικές πρόδρομες διαδικασίες για την κατασκευή του Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης (ΒΟΑΚ), έργου που έχει χαρακτηρισθεί ως πρώτης προτεραιότητας για το νησί και αποτέλεσε ένα από τα βασικά σημεία των εξαγγελιών του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, κατά τις εργασίες του Αναπτυξιακού Συνεδρίου Κρήτης, το καλοκαίρι στο Ηράκλειο.

Όπως ανακοίνωσε σήμερα ο Οργανισμός Ανάπτυξης Κρήτης (ΟΑΚ), αύριο, Πέμπτη, θα υπογραφεί η σύμβαση για την εκπόνηση της μελέτης οδικής ασφάλειας του ΒΟΑΚ που ανατέθηκε με ανοικτό διαγωνισμό στην ένωση οικονομικών φορέων «Ωμέγα Σύμβουλοι Μηχανικοί Α.Τ.Ε» και «Εμβέλεια – Σύμβουλοι Γεωτεχνικοί Μηχανικοί Α.Ε».

Αντικείμενο της σύμβασης είναι η εκπόνηση επί μέρους μελετών κατά τμήματα στον ΒΟΑΚ με ιεράρχηση προτεραιοτήτων για τη λήψη άμεσων μέτρων βελτίωσης οδικής ασφάλειας, όπως διορθώσεις – συμπληρώσεις σήμανσης – ασφάλισης, αντιολισθηρά οδοστρώματα κυκλοφορίας, κλαδοκοπές, αναθεωρήσεων ορίων ταχύτητας κατά τμήματα, διορθώσεων επικλίσεων οδοστρωμάτων απορροών ομβρίων υδάτων, αποκαταστάσεις ευστάθειας πρανών.

Ο συνολικός χρόνος ολοκλήρωσης του μελετητικού αντικειμένου ορίζεται συνολικά στους δώδεκα μήνες με τμηματική παράδοση των άμεσων μέτρων οδικής ασφάλειας σε έξι μήνες.

Οι εργασίες που θα προκύψουν από την εκπόνηση της μελέτης αυτής θα προταθούν για υλοποίηση με χρηματοδότηση μέσω του προγράμματος της οδικής ασφάλειας του ΕΣΠΑ 2014-2020.
Η σύμβαση θα υπογραφεί μεταξύ του διευθύνοντος συμβούλου του ΟΑΚ Φώτη Καζάση και εκπροσώπων των αναδόχων, παρουσία και του περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρου Αρναουτάκη.

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
Tags
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο