ΑρχικήΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΙΣτο 84,92% η πρόοδος των εργασιών στην Ιόνια Οδό (Αντίρριο – Ιωάννινα)

Στο 84,92% η πρόοδος των εργασιών στην Ιόνια Οδό (Αντίρριο – Ιωάννινα)

Στο τέλος Σεπτεμβρίου, η συνολική πρόοδος των κατασκευαστικών εργασιών στην «Ιόνια Οδό» άγγιζε το 84,92%, με στόχο τη λειτουργική ολοκλήρωση το Μάρτιο του 2017 και την ολική τον Αύγουστο του ίδιου χρόνου.

Το συνολικό μήκος του άξονα της «Ιόνιας Οδού» είναι περίπου 196 χιλιόμετρα, ενώ περιλαμβάνει και τις παρακάμψεις Αγρινίου και Άρτας.

Πέραν των 196 χλμ. νέου αυτοκινητοδρόμου κατασκευάζονται, ανάμεσα σε άλλα, 24 γέφυρες, 4 σήραγγες, 74 κάτω διαβάσεις και 36 άνω διαβάσεις.

Τα εργοτάξια σε λειτουργία είναι ανά τμήμα τα εξής:

–          0 χλμ.- 76,7 χλμ.: Εργοτάξιο Εύηνου

–          76,6 χλμ. – 145,7 χλμ.: Εργοτάξιο Ανισοπέδου Κόμβου Αμβρακίας και εργοτάξια στην περιοχή Γέφυρας Μενιδίου και στην περιοχή της Συκούλας. Τέλος στο 96χλμ, περιοχή Τούμπανο, βρίσκεται και λατομείο- συγκρότημα παραγωγής ασφαλτικών και σκυροδέματος.

–          145,7 χλμ.– 170 χλμ: Εργοτάξιο Φιλιππιάδας

–          170 χλμ.- 190 χλμ. : Εργοτάξιο Επισκοπικού.

Στα προαναφερθέντα εργοτάξια, στο τέλος Μαΐου απασχολούνταν περισσότερα από 1.779 άτομα, ενώ ο συνολικός αριθμός των μηχανημάτων και των φορτηγών που χρησιμοποιούνταν (ιδιόκτητα, κατασκευαστικής κοινοπραξίας, αλλά και μισθωμένα από την τοπική αγορά) ανερχόταν σε 1.311.

«Τα οφέλη στην τοπική οικονομία είναι πολλαπλά, ενώ με την ολοκλήρωσή της η Ιόνια Οδός θα προσφέρει σε όλους τους οδηγούς ασφάλεια, άνεση, ποιοτικές υπηρεσίες και μειωμένη κατά μία ώρα διάρκεια διαδρομής στο ταξίδι Αντίρριο – Ιωάννινα», αναφέρει η εταιρεία.

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο