ΑρχικήΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΙΣυνελήφθη ως ύποπτος για υπεξαίρεση ο πρόεδρος της Nissan. Η αντίδραση του Γάλλου υπουργού Οικονομικών

Συνελήφθη ως ύποπτος για υπεξαίρεση ο πρόεδρος της Nissan. Η αντίδραση του Γάλλου υπουργού Οικονομικών

Ο Κάρλος Γκοσν δεν θα πρέπει να παραμείνει επικεφαλής της Renault, ύστερα από τη σύλληψή του στην Ιαπωνία, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας, η οποία διατηρεί σημαντική συμμετοχή στη Renault, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ.

Ο Γκοσν, ένας από τους γνωστότερους ηγέτες στον κλάδο της αυτοκινητοβιομηχανίας, συνελήφθη χθες στην Ιαπωνία, αφού η Nissan, εταίρος της Renault, ανακοίνωσε ότι εσωτερική έρευνα αποκάλυψε ότι ο Γκοσν είχε εμπλακεί σε ατασθαλίες, μεταξύ των οποίων η χρήση χρημάτων της εταιρίας για προσωπικούς λόγους και η ελλιπής δημοσιοποίηση στοιχείων για το εισόδημά του για χρόνια.

Η Nissan σχεδιάζει να τον αποπέμψει από τη θέση του προέδρου που κατέχει στην ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία.

Ο Γκοσν είναι πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Renault, πρόεδρος της Nissan Motor, καθώς και πρόεδρος στη ιαπωνική Mitsubishi Motors, του τρίτου εταίρου της συμμαχίας που έχουν συστήσει οι τρεις αυτοκινητοβιομηχανίες Renault-Nissan-Mitsubishi Motors.

«Ο Κάρλος Γκοσν δεν είναι πλέον σε θέση να μπορεί να ηγείται της Renault», δήλωσε ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Μπρουνό Λεμέρ στον γαλλικό ραδιοφωνικό σταθμό France Info.

17134871

«Ωστόσο, δεν έχουμε ζητήσει την επίσημη απομάκρυνση του Γκοσν από το διοικητικό συμβούλιο για έναν απλό λόγο, ότι δεν έχουμε καμία απόδειξη και ότι παρακολουθούμε τη νομική διαδικασία», πρόσθεσε ο Λεμέρ.

Το γαλλικό Δημόσιο κατέχει ποσοστό 15% στη Renault, η οποία με τη σειρά της έχει μερίδιο 43,3% στη Nissan.

Ο Λεμέρ κάλεσε, επίσης, το διοικητικό συμβούλιο της Renault να συνεδριάσει «τις επόμενες ώρες» για να συστήσει μια προσωρινή διοικητική δομή υπό το φως της σύλληψης του Γκοσν.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο της εταιρίας, το συμβούλιο θα συνεδριάσει αργότερα σήμερα. Θα συζητήσει την προσωρινή αντικατάσταση του Γκοσν όσο το στέλεχος παραμένει υπό κράτηση στην Ιαπωνία, δήλωσαν πηγές, με γνώση του θέματος, στο Reuters.

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο