ΑρχικήΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΙΤέλος ο C. Ghosn από πρόεδρος της Nissan. Αναμένονται οι αποφάσεις των Renault και Mitsubishi

Τέλος ο C. Ghosn από πρόεδρος της Nissan. Αναμένονται οι αποφάσεις των Renault και Mitsubishi

Το διοικητικό συμβούλιο της Nissan αποφάσισε να προχωρήσει στην αποπομπή του προέδρου Carlos Ghosn, μετά τη σύλληψή του με την κατηγορία της χρήσης χρημάτων της εταιρείας για προσωπικού λόγους και της ελλιπούς δημοσιοποίησης στοιχείων για το εισόδημά του επί σειρά ετών.

Σύμφωνα με το ιαπωνικό NHK, που επικαλείται καλά πληροφορημένες πηγές, εκτός του 64χρονου προέδρου, από την αυτοκινητοβιομηχανία αποπέμπεται και το διευθυντικό στέλεχος Greg Kelly.

Οι εισαγγελικές αρχές της Ιαπωνίας τονίζουν ότι οι Ghosn και Kelly συνωμότησαν για να απομειώσουν την αποζημίωση του Ghosn στη Nissan, την περίοδο 2010-2015, δηλώνοντας ουσιαστικά το μισό ποσό.

Επίσης, πληροφορίες του Bloomberg κάνουν λόγο ότι οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει ο Ghosn, «αρχιτέκτονας» της συμμαχίας Renault- Nissan- Mitsubishi, επισείουν φυλάκιση έως και 10 ετών.

Υπενθυμίζεται ότι, ο Ghosn είναι πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Renault, πρόεδρος της Nissan Motor, καθώς και πρόεδρος στη ιαπωνική Mitsubishi Motors.

Το Bloomberg αναφέρει επ’ αυτού ότι η Renault απέφυγε να προχωρήσει στην καθαίρεσή του, σε αντίθεση με τη Mitsubishi που σχεδιάζει να προχωρήσει σε άμεση απομάκρυνσή του την επόμενη εβδομάδα.

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο