ΑρχικήΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΙΤο διαδικτυακό μήνυμα του Χρ. Σπίρτζη για τους αυτοκινητοδρόμους: Το 2018 το αναλογικό / ηλεκτρονικό διόδιο

Το διαδικτυακό μήνυμα του Χρ. Σπίρτζη για τους αυτοκινητοδρόμους: Το 2018 το αναλογικό / ηλεκτρονικό διόδιο

Με το… αγαπημένο του θέμα, τους αυτοκινητοδρόμους ασχολήθηκε, στις πρώτες του διαδικτυακές αναρτήσεις για το εφετινό έτος, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης.

Στο λογαριασμό του στο Facebook, ανέφερε τα ακόλουθα:

«Με την ολοκλήρωση των έργων θα υπάρχει, εντός του 2017, η ολοκλήρωση της μελέτης για το αναλογικό ηλεκτρονικό σύστημα των διοδίων και εντός του 2018 η λειτουργία του αναλογικού ηλεκτρονικού συστήματος.

Πετύχαμε με τη διαπραγμάτευση που κάναμε, την ελεύθερη διέλευση των αυτοκινήτων που μετέφεραν πολίτες με άτομα με ειδικές ανάγκες. Ειδικά τιμολόγια για τους συχνούς, καθημερινούς χρήστες, ειδικούς όρους για τους δήμους που δεν είχαν εναλλακτικές οδεύσεις και πολλά συνοδά έργα.

Είναι καθήκον μας, σε συνεργασία με τους παραχωρησιούχους, να βρούμε εκείνες τις λύσεις που θα μειώσουν τα διόδια».

Υπενθυμίζεται ότι, το Μάρτιο, θα ολοκληρωθούν λειτουργικά και τον Αύγουστο κατά 100% και οι 5 αυτοκινητόδρομοι (Ολυμπία Οδός, Ιόνια Οδός, Αυτοκινητόδρομος Κεντρικής Ελλάδας, Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου, Μορέας), επιφέροντας σημαντική αναβάθμιση των οδικών μεταφορών.

Αναλογικά με το αναλογικό / ηλεκτρονικό διόδιο, οι εταιρείες παραχώρησης υποστηρίζουν ότι το υπάρχον σύστημα στηρίζεται, σε μεγάλο βαθμό, στην χιλιομετρική χρέωση και ότι το ηλεκτρονικό / αναλογικό απαιτεί αρκετούς σταθμούς βάσεις.

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο