ΑρχικήΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΙΟ κορωνοϊός έφερε μείωση κατά 63% των τροχαίων ατυχημάτων στην Εγνατία Οδό

Ο κορωνοϊός έφερε μείωση κατά 63% των τροχαίων ατυχημάτων στην Εγνατία Οδό

Σημαντική πτώση των τροχαίων συμβάντων στην Εγνατία Οδό και τους Κάθετους Άξονες κατεγράφη, κατά τη διάρκεια του περασμένου Απριλίου, όταν τέθηκαν σε ισχύ στη χώρα οι περιορισμοί μετακινήσεων για παρεμπόδιση της εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Συγκεκριμένα, σε σχέση με τον Απρίλιο του 2019, το σύνολο των ατυχημάτων μειώθηκε κατά 63%, εκ των οποίων τα ατυχήματα με τραυματισμούς ήταν μειωμένα κατά 54% (6 έναντι 13) και τα ατυχήματα υλικών ζημιών μειωμένα κατά 66% (24 έναντι 66).

Η μέση μείωση των ατυχημάτων κατά 63% είναι μικρότερη σε σχέση με τη μέση μείωση της κυκλοφορίας που κατά το ίδιο διάστημα ανήλθε σε 75%, διαφορά που εκτιμάται ότι οφείλεται στις αυξημένες ταχύτητες που ανέπτυσσαν κάποιοι οδηγοί εκμεταλλευόμενοι την πολύ αραιή κυκλοφορία.

Ενόψει της πλήρους άρσης των περιορισμών των υπεραστικών οδικών μετακινήσεων από τις 18 Μαΐου, η «Εγνατία Οδός» καλεί τους οδηγούς να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά την κίνησή τους στον αυτοκινητόδρομο, να τηρούν τα όρια ταχύτητας, να διατηρούν αποστάσεις ασφαλείας και σε καμία περίπτωση να μην κινούνται στη Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης.

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο