ΑρχικήΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΙH Αττική Οδός δεν αυξάνει τα διόδια, απορροφά την αύξηση του ΦΠΑ

H Αττική Οδός δεν αυξάνει τα διόδια, απορροφά την αύξηση του ΦΠΑ

Η Αττική Οδός αποφάσισε να απορροφήσει, προς το παρόν, την αύξηση του ΦΠΑ από το 23% στο 24% για την πλειονότητα των χρηστών. Η βασική τιμή των διοδίων της Αττικής Οδού που καταβάλλεται σε μετρητά για τα επιβατηγά οχήματα και δίκυκλα θα παραμείνει η ίδια σε €2,80 και €1,40, αντίστοιχα. 

Από την 1η Ιουλίου 2016, η εναρμόνιση στον νέο συντελεστή ΦΠΑ για τα βαρέα οχήματα θα οδηγήσει σε αναπροσαρμογή της τιμής για την κατηγορία 5 από €7,00 σε €7,10 και για τη κατηγορία 6 από €11,20 σε €11,30.

«Επίσης, τον προσεχή Ιούλιο, σε ημερομηνία που θα ανακοινωθεί εγκαίρως, θα τεθούν σε εφαρμογή μικρές αναπροσαρμογές στα εκπτωτικά προγράμματα που ισχύουν. Παρά τις αναπροσαρμογές, όλες οι κατηγορίες των συνδρομητών, θα συνεχίσουν να απολαμβάνουν σημαντικές εκπτώσεις, σε σχέση με το βασικό διόδιο.

Yπενθυμίζεται ότι η τελευταία αύξηση των διοδίων έγινε τον Φεβρουάριο του 2006, με μια πρόσθετη αναπροσαρμογή κατά €0,10 το 2010, μετά τις τρεις διαδοχικές αυξήσεις ΦΠΑ από 18% σε 23%.

Σήμερα οι τιμές των διοδίων της Αττικής Οδού παραμένουν περίπου 30% χαμηλότερα από το επιτρεπόμενο όριο που προσδιορίζεται στη Σύμβαση Παραχώρησης», αναφέρει η εταιρεία.

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο