ΑρχικήΥΠΟΓΕΙΟΣΈτοιμος να στελεχώσει τη ΔΑΛ ήταν ο Θ. Δρίτσας. Οι «καραμπόλες» στο υπ. Ναυτιλίας

Έτοιμος να στελεχώσει τη ΔΑΛ ήταν ο Θ. Δρίτσας. Οι «καραμπόλες» στο υπ. Ναυτιλίας

Έτοιμος να στελεχώσει τη Δημόσια Αρχή Λιμένων ήταν ο πρώην υπουργός Ναυτιλίας Θεόδωρος Δρίτσας.

Η ΔΑΛ, στην οποία θα ανατεθούν οι αρμοδιότητες δημοσίου συμφέροντος του ιδιωτικοποιημένου ΟΛΠ, επρόκειτο να αναδείξει πρόεδρο έως τα τέλη του μηνός.

Το υπ. Ναυτιλίας είχε δεχθεί περίπου 19-20 αιτήσεις και μάλιστα, είχε προχωρήσει σε προεπιλογή 3 ατόμων. Ως φαβορί φάνταζε στενός συνεργάτης του Θ. Δρίτσα.

Τώρα, με ενδιαφέρον αναμένεται η στελέχωσή της από το νέο υπουργό Π. Κουρουμπλή, όχι μόνο της θέσης του προέδρου, αλλά και των υπολοίπων 30 ατόμων.

Επίσης, με ενδιαφέρον αναμένεται η συνύπαρξη του υπ. Ναυτιλίας Π. Κουρουμπλή με τον υφυπουργό Νησιωτικής Πολιτικής Ν. Σαντορινιό και τους γενικούς γραμματείς Γιάννη Θεοτοκά και Χρήστο Λαμπρίδη. Αυτό, διότι η σύσταση θέσης υφυπουργού σημαίνει και λήψη των αντίστοιχων αρμοδιοτήτων.

Υπενθυμίζεται ότι η ΔΑΛ αποτελεί δημόσιο φορέα, με διοικητική και οικονομική αυτοτέλεια, στον οποίο ανατίθεται η άσκηση των διοικητικής φύσης εξουσιών/αρμοδιοτήτων, οι οποίες αφαιρούνται από τους Οργανισμούς Λιμένα, δυνάμει των διατάξεων των «Συμβάσεων Παραχώρησης», λόγω της ιδιωτικοποίησης, σε συνεργασία με τη ΡΑΛ και τη Γενική Γραμματεία Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων.

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο