ΑρχικήΥΠΟΓΕΙΟΣΑμετακίνητος ο Χρ. Σπίρτζης, ερωτηματικό ο Θ. Δρίτσας σε τυχόν ανασχηματισμό

Αμετακίνητος ο Χρ. Σπίρτζης, ερωτηματικό ο Θ. Δρίτσας σε τυχόν ανασχηματισμό

Αμετακίνητος στο υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών εμφανίζεται ο Χρήστος Σπίρτζης, σε ενδεχόμενο ανασχηματισμό. Αντίθετα, ερωτηματικό αποτελεί ο υπουργός Ναυτιλίας Θεόδωρος Δρίτσας.

Ο Χρήστος Σπίρτζης τυγχάνει της εμπιστοσύνης του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, αλλά και του υπουργού Επικρατείας Νίκου Παππά.

Μάλιστα, Χρ. Σπίρτζης – Ν. Παππάς έχουν δημιουργήσει ή προσπαθούν να δημιουργήσουν ένανισχυρό ενδοκυβερνητικό πόλο εξουσίας.

Δεν είναι τυχαίο, που ο Ν. Παππάς προσπαθεί να διευρύνει τις αρμοδιότητές του στον τομέα των Επενδύσεων, έχοντας υποστηρικτή τον Χρ. Σπίρτζη, ο οποίος έχει – υπό την εποπτεία του – πολλές κρίσιμες ΔΕΚΟ που αποκρατικοποιούνται.

Μια τέτοια ενέργεια, αυτομάτως, «ψαλιδίζει» τις αρμοδιότητες του υπουργού Ανάπτυξης Γιώργου Σταθάκη, ο οποίος δεν έχει και τις καλύτερες των σχέσεων με τον υπουργό Μεταφορών.

Αναφορικά με τον Θ. Δρίτσα, πολλά θα εξαρτηθούν από τις κομματικές ισορροπίες και την εξέλιξη του διαγωνισμού του ΟΛΠ και ενδεχόμενες κινεζικές πιέσεις για αλλαγές στο υπουργείο Ναυτιλίας.

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο