ΑρχικήΥΠΟΓΕΙΟΣΑναγκαία όσο ποτέ, το Θριάσιο Ι, ΙΙ και…

Αναγκαία όσο ποτέ, το Θριάσιο Ι, ΙΙ και…

Οι συνέπειες της πανδημίας του κορωνοϊού (και) στην ελληνική οικονομία είναι αξιοσημείωτες.

Με γνώμονα τις μεγάλες, διαφαινόμενες απώλειες στον τουρισμό και σε συναφείς τομείς, οικονομικοί αναλυτές αναδεικνύουν το εξής ερώτημα:

«Χρειάζεται η Ελλάδα αλλαγή παραγωγικού μοντέλου; Θα μπορεί να στηρίζεται, στο μέλλον και σε τέτοιο βαθμό, από τον τουρισμό; Μπορεί να συντηρηθεί μια χώρα μόνο από υπηρεσίες;».

Στο σημείο αυτό, «φουντώνει» η συζήτηση περί επαναπροσδιορισμού της οικονομικής πολιτικής σε συγκεκριμένους παραγωγικούς κλάδους.

Είναι ίσως η πρώτη φορά, όπου η Ελλάδα και ευρύτερα η Ευρώπη δείχνουν διατεθειμένες να δώσουν μεγαλύτερη έμφαση στη συμβολή της μεταποίησης στην οικονομία τους.

Δεν είναι τυχαίο που το Συμβούλιο Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Εφοδιαστικής τάσσεται υπέρ της κατασκευής του Θριασίου Εμπορευματικού Κέντρου και του Θριασίου ΙΙ, αλλά και άλλων εμπορευματικών κέντρων και ζωνών εμπορίου κοντά σε λιμένες.

«Να επενδύσουμε στην ενίσχυση της προστιθέμενης αξίας του διερχόμενου φορτίου, ώστε τμήμα αυτού να συναρμολογείται στην Ελλάδα. Είναι αναγκαία η προσέλκυση πολυεθνικών ομίλων», επισημαίνουν στελέχη του.

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο